La på svøm ved Vestpynten:

Isbjørnen har gått i land på Revneset

Sysselmesteren ber folk om å ikke oppsøke området mens jagingen pågår.

Isbjørnen som ble observert i Bjørndalen, la på svøm ved Vestpynten. Den har nå gått i land på Revneset og Sysselmesteren ber folk om å ikke oppsøke bjørnen.
Publisert Sist oppdatert

SISTE: Sysselmesteren melder klokken 10:15 at isbjørnen har gått i land på Revneset, rett vest for Hanaskogelva. Klokken 10:33 melder de at bjørnen er ved utløpet av Hanaskogdalen og at de vil jobbe med å drive den videre nordvestover.

Sysselmesterførstebetjent Ragnar Schjølset sier de oppfordrer alle som eventuelt skulle være på hytter der ute om å være forsiktige og holde seg innendørs mens bjørnen er der.

Det var i en pressemelding sendt ut klokken 07:32 at Sysselmesteren først meldte i fra om mulig observasjon av isbjørn i Bjørndalen. Klokken 08:12 bekreftet politiet at det var isbjørn i sjøen på Vestpynten og at de jobbet med å jage bjørnen nordover over fjorden.

– Vi har en observasjon av bjørn som har vært på Vestpynten. Nå er den i sjøen, nord for Vestpynten, sa sysselmesterførstebetjent Ragnar Schjølset like etter klokken åtte.

Fordi Sysselmesteren ønsket å jage bjørnen nordover, ba de båtførere om å holde avstand, og gå sør for helikopteret som er på stedet. I tillegg har Sysselmesteren hatt båten «Fjordsyssel» ute på fjorden for å bistå helikopteret.

Schjølset sier de fikk melding om isbjørnen fra folk som var på hytte i Bjørndalen tirsdag morgen.

Sysselmester fikk melding om bjørnen fra folk som var på hytte i Bjørndalen.
Powered by Labrador CMS