Isbjørnspor på Longyearbreen

Det ble i formiddag observert isbjørnspor på Longyearbreen. Sysselmannen har vært ute og sjekket sporene, og vurderer de til å være ferskere enn fra isbjørnen som var på bybesøk i jula.

Isbjørnspor som ifølge Sysselmannen mest sannsynlig er ferskere enn at de kan være fra jule-isbjørnen.
Isbjørnspor som ifølge Sysselmannen mest sannsynlig er ferskere enn at de kan være fra jule-isbjørnen.
Publisert

Sysselmannen har fulgt sporene over passet på Longyearbreen og ned i Fardalen.

– Da vi kom på høyde med Kapp Laila mistet vi sporet fordi det var så lite snø. Helikopteret tok deretter en sveip over Kapp Laila, men de så verken isbjørnspor eller tegn på at det har vært en isbjørn i nærheten, som for eksempel skader på hytter, sier sysselmannsførstebetjent Waldemar Lager.

De fikk melding om sporene litt før klokken fire i dag, tirsdag, og dro deretter ut med helikopter for å se. Det har ellers vært mye helikopterbevegelse over Longyearbyen på grunn av Unis sin øvelse, som forøvrig har vært i samme områdene som isbjørnsporene er observert. Folk fra Unis skal ifølge Lager ikke ha sett noen isbjørnspor.

Sporene går kun oppover breen, og går så langt ned som til Tverrdalen.

– Vi finner ingen spor i byen. Det kan være at den har kommet ned Tverrdalen og gått opp Longyearbreen igjen, men det blir spekulasjoner, sier Lager.

Sysselmannens oppfordring er uansett den samme som i romjula: Man må være aktsom og huske på at man lever i isbjørnland.

Powered by Labrador CMS