Oppdatering:

Isbjørnekspertise og veterinær er i byen

I forbindelse med en allerede planlagt merkings-runde er folk fra Norsk Polarinstitutt med veterinær i byen. De ønsker også å merke binna som befinner seg på Hiorthhamn.

Isbjørnbinna med unge på Hiorthhamn. Sysselmannen følger med fra båten.
Isbjørnbinna med unge på Hiorthhamn. Sysselmannen følger med fra båten.
Publisert

Sysselmannen følger fortsatt med på binna, noe de kommer til å gjøre både natt og dag til den er borte fra by-nære områder. Den har spist seg mett på et kadaver i løpet av dagen, trolig en rein, får Svalbardposten opplyst av sysselmannsførstebetjent Kjetil Vereide.

– Vi har hatt et møte med isbjørnekspertisen fra NP, og vurdert det dithen at vi kommer til å fortsette med å kun følge med på binna, sier Vereide.

Jon Aars, isbjørnforsker i Norsk Polarinstitutt, er en av dem som er i byen i forbindelse med merkingen. Han forteller at de ønsker å merke den nevnte binna.

– Vi vil sette et halsbånd på henne som forteller hvor hun er, noe som gjør at Sysselmannen får bedre oversikt over posisjonen hennes, forteller han.

Det vil ikke bli gjort mens binna er mett, og ifølge Aars vil det ta noen timer før maten er ute av systemet. Det er noe veterinæren vil vurdere. Det blir derfor ikke gjort i dag. Ifølge Vereide skal det heller ikke gjøres der binna befinner seg nå.

Aars tror det er film-bjørnen Frost som er på Hiorthhamn.

Powered by Labrador CMS