Isbjørnen kom tilbake til byen

Isbjørnen som var i Longyearbyen sentrum torsdag morgen kom tilbake lørdag morgen.

En isbjørn har vandret inne i Longyearbyen. Her står den ved personalinngangen til Huset.
En isbjørn har vandret inne i Longyearbyen. Her står den ved personalinngangen til Huset.
Publisert

I sekstiden lørdag morgen la Sysselmannen ut en melding om at folk må være aktsomme. Da var Sysselmannens folk ute for å jage den ut av byen.

– I femtiden ble bjørnen oppdaget ved Huset, Den gikk derfra ned mot skolen. Bjørnen ble presset opp mot breen med skuter, beltevogn og helikopter. Vi gjør en vurdering på å frakte den bort. Det er mørkt og ikke god sikt, så vi ber folk å være forsiktige og oppmerksomme og holde seg unna området opp mot Longyearbreen, sier kommunikasjonsrådgiver hos Sysselmannen, Terje Carlsen.

– Var det fare for folk?

– Det er alltid en risiko når den er i byen.

Isbjørn i Longyearbyen.

Etter en vurdering hos Sysselmannen har de kommet til at bjørnen ikke blir fraktet lenger vekk med helikopter nå. Klokken 10 sier kommunikasjonsrådgiver Carlsen til Svalbardposten at de nå forsøker å presse bjørnen videre til Van Mijenfjorden.

- Vi har vurdert muligheten for å bedøve bjørnen og frakte den langt bort med helikopter, men det er ikke tilstrekkelig faglig kompetanse tilgjengelig i Longyearbyen nå i jula for å kunne gjennomføre dette, sier Kjerstin Askholt i en pressemelding på Sysselmannens nettsider.

Sysselmannen har tatt videoene av bjørnen utenfor personalinngangen til Huset.

Powered by Labrador CMS