Teltgruppe fikk trøbbel med været

Sysselmesteren måtte natt til fredag rykke ut til et organisert turfølge i Isfjorden etter at vinden revnet et av teltene.

Dårlig vær: Turfølget befant seg på land i Isfjorden da de ble hentet ut av sysselmesteren.
Publisert Sist oppdatert

Et turfølge på sjupersoner fikk i natt problemer med været og måtte fraktes ut av sysselmesterens helikopter, etter at vinden revnet ett av teltene.

– Vi har hatt en liten aksjon i natt hvor vi hentet ut et turfølge som har fått trøbbel i uværet. De var på land i Isfjorden og hadde fått et av teltene ødelagt av vind, sier sysselmesterførstebetjent Arnfinn Ree.

Han forteller at de fikk inn meldingen fra turoperatøren rundt klokken 00:30 natt til fredag, etter at alle andre forsøk fra på alternativ transport ikke hadde latt seg gjennomføre.

– De hadde forsøkt å få tak i alternativ transport i form av båtskyss og klarte å hente ut noen med båt. Men så fikk de motortrøbbel og trøbbel med værforhold, sier Ree.

Dermed ble det besluttet av følget skulle hentes ut ved hjelp av helikopter, da kombinasjonen av vind, temperatur og regn førte til at enkelte i turfølget fikk problemer med at de ble for kalde.

– Vi fikk hentet dem ut før det ble nødvendig med medisinsk hjelp. Men de fikk tilsyn av helsepersonell på helikopteret da de ble hentet ut, sier Ree.

Powered by Labrador CMS