Skulle varslet fangstmannen

Unis beklager at fangstmann Harald Soleim ikke ble varslet da det ble laget en råk i Dicksonfjorden 10, april.

Forskningsskipet "Lance" laget en råk i Dicksonfjorden, som kunne blitt farlig for fangstmann Harald Soleim. Unis beklager at Soleim ikke ble varslet.
Publisert
Unis-direktør Ole Arve Misund skal ta direkte kontakt med Harald Soleim for å beklage hendelsen.
Vanskelige isforhold gjør at førsteamanuensis i fysisk osceanografi Frank Nilsen og Unis må bruke andre områder enn tidligere for å forske på havisen.
Fangstmann Harald Soleim får ei unnskyldning fra Unis etter at det ble laget ei råk i Dicksonfjorden, uten at han fikk beskjed.

– Vi har ventet på is å bruke i et sjøiskurs i hele vinter, og meningen var at vi skulle gjøre dette ved Hornsund. Men det er ikke is i det området, Derfor søkte vi Sysselmannen om å få kjøre båten "Lance" noen båtlengder inn i trygg is i Dicksonfjorden. Det fikk vi tillatelse til, og gjorde det før helga, forteller førsteamanuansis i fysisk osceanografi ved Unis, Frank Nilsen.

– Men vi skulle selvsagt ha varslet fangstmann Harald Soleim på Kapp Wijk. Det er en ren glipp at så ikke ble gjort, og det beklager vi, legger han til.

Soleim er avhengig av farbar is for å komme seg rundt i fangstområdet sitt. For 14 dager siden kjørte han over fjorden for å inspisere noen hytter, og hadde planlagt å dra tilbake i påsken for å utføre noen reparasjoner. At han ikke visste om råken i isen, kunne blitt til en farlig situasjon.

– Jeg kunne kjørt rett i fjorden, sa Soleim til Svalbardposten i helga.

Unis-direktør Ole Arve Misund skulle mandag ta kontakt med fangstmann Harald Soleim.

– I en travel hverdag, der planer blir endret på grunn av uvanlige isforhold, er dette noe som kan skje. Men vi ønsker å ha et godt forhold til alle her oppe, inkludert Harald Soleim. Jeg skal ringe ham i dag, og beklage glippen. Og så skal jeg invitere ham til Unis, for kanskje å få ham til å fortelle oss litt om de uvanlige isforholdene for tiden, sier Ole Arve Misund.

Det skal være mulig å kjøre rundt råken som Unis-skipet lagde i Dicksonfjorden før helga.

Powered by Labrador CMS