Fikk lære om reinslakt

Reinsjakta er i gang. Vet du hvordan du slakter og parterer et reinsdyr?

Publisert
BUKK: Det var en reinsbukk som måtte bøte med livet da Anders Magne Lindseth (med pose) i Longyearbyen jeger- og fiskerforening holdt slaktedemonstrasjon.
BUKK: Det var en reinsbukk som måtte bøte med livet da Anders Magne Lindseth (med pose) i Longyearbyen jeger- og fiskerforening holdt slaktedemonstrasjon.

Årets reinsjakt startet ved midnatt, natt til torsdag. Om lag 300 personer skal jakte, og har fått tildelt ett dyr hver i et av de seks jaktområdene.

Mandag arrangerte Longyearbyen jeger- og fiskeforening tradisjonen tro en demonstrasjon av hvordan man feller og slakter rein.

Én ting er jo å felle reinsdyret. Noe annet er å slakte det. De frammøtte fikk vite litt om hva som kan være nyttig å ha med seg når dyret er felt. Her er en kort liste:

- Kniv til slakting og flåing, helst to stykk.
- Tørkepapir og våtservietter.
- Plastposer eller søppelsekker å legge kjøttet i.
- Hyssing.
- Lunkent vann til å skylle kjøtt med, dersom det får avføring eller annet rusk på seg.
- Lunkent vann til å vaske hendene med også.

Anders Magne Lindseth sto for demonstrasjonen, og viste også fram hvordan man kan partere opp dyret i fornuftige stykker som gjør bæringen og pakkingen enklere når du skal hjem fra jakta.

Å ha med ved er også noe mange gjør - jakt er jo også en turopplevelse. Mye av talgen fra dyret kan også brukes som tennmiddel i bålet.

Dette var 26. gang Longyearbyen jeger- og fiskerforening demonstrerte felling og slakt av reinsdyr. For de som ikke fikk med seg den første demonstrasjonen, så har de muligheten igjen den 20. august.

Powered by Labrador CMS