Campingplasseieren:

– Jeg er i sjokk

Michelle van Dijk eier campingplassen rett nedenfor flyplassen i Longyearbyen. Den ligger i underkant av en ti mutters biltur fra sentrum.

Campingplasseier Michelle van Dijk, lengst til høyre i bildet er sjokkert etter isbjørntragedien. Bildet er tatt i 2014.
Campingplasseier Michelle van Dijk, lengst til høyre i bildet er sjokkert etter isbjørntragedien. Bildet er tatt i 2014.
Publisert

Hun er for tiden i Holland der hun bor store delen av året. Van Dijk ble oppringt av Sysselmannen tidlig fredag morgen før pressemeldingen om den tragiske ulykken ble lagt ut. Hun ble sjokkert.

– Jeg vet ikke hva som har skjedd, og vet heller ikke hvor mange gjester som var på campingen, sier hun.

Ansvaret for driften av campingplassen er det andre som tar seg av. Van Dijk har eid campingplassen siden 2007.

– Jeg vet at det har vært mange isbjørner i området den siste tiden, og jeg har nylig snakket med min ansatte om situasjonen. Jeg stoler hundre prosent på han, sier hun.

Det skal ha vært to hunder der, og det er alltid noen til stede på natten med signalpistol og rifle til isbjørnbeskyttelse.

Les mer: Campingen åpner for sommeren

Van Dijk forteller at hun har lenge hatt planer om å sette opp et beskyttelsesgjerde mot isbjørn. Pelene kom i mars og ligger utenfor campingplassen.

– Jeg skulle sette opp et tre-strengs elektrisk gjerde med 200 peler rundt hele campingen. På grunn av koronasituasjonen fikk vi dessverre ikke gjort dette i vår. Svalbard ble stengt og jeg kom meg ikke opp, sier hun.

Hun hadde søkt om penger til gjerdet fra Svalbards Miljøvernfond, men vårens tildelingsrunde ble heller ikke gjennomført.

– Jeg bestilte uansett alt jeg trengte til gjerdet. Liv er mer verdt enn noe annet, sier hun til Svalbardposten.

Powered by Labrador CMS