Jobber fortsatt med skredløsning

Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (FrP) hadde ingen penger med seg, men sier det jobbes videre med skredproblematikken inn mot statsbudsjettet.

Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara fikk blant annet en orientering fra Bente Næverdal i Statsbygg under besøket til Longyearbyen tirsdag.
Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara fikk blant annet en orientering fra Bente Næverdal i Statsbygg under besøket til Longyearbyen tirsdag.
Publisert

Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (FrP) besøkte Longyearbyen tirsdag. Etter et møte med lokalpolitikere og administrasjonen i Longyearbyen lokalstyre, fikk han en omvisning og orientering i de skredutsatte områdene, og i boligfeltet i Gruvedalen hvor Statsbygg setter opp nye boliger til statlig og offentlige ansatte.

Statsråden vil ikke komme med noen løfter om mer penger til skredsikring i byen, selv ikke til private som i praksis har mistet sine boliger, og ikke får erstatning.

– Dette er noe vi jobber med, og resultatet vil komme i regjeringens forslag til statsbudsjett 8. oktober, er alt Wara vil si om saken.

Han medgir at naturfaresituasjonen i Longyearbyen er krevende å jobbe med, men er klar på at det er viktig å sikre boligområdene.

– Vi må ta inn over oss at det er endrede klimatiske forhold som har fått stor betydning for byen. Jeg er glad for at pengene regjeringen bevilget over revidert nasjonalbudsjett brukes til å bygge trygge boliger, og at dette arbeidet går kjapt. Det er viktig for regjeringen å ha et solid norsk familiesamfunn i Longyearbyen, sier Tor Mikkel Wara.

Powered by Labrador CMS