Investerer i ny julegate

Ivrige politikere er med på spleiselaget for en ny og mye bedre julegate. Felles nyttårsfyrverkeri kan det også bli en råd med.

TRE OG LYS: Julegata og juletreet i Longyearbyen kan absolutt bli bedre, er politikerne enige om, og støtter Visit Svalbards 250.000 kroners-prosjekt for opprustning.
TRE OG LYS: Julegata og juletreet i Longyearbyen kan absolutt bli bedre, er politikerne enige om, og støtter Visit Svalbards 250.000 kroners-prosjekt for opprustning.
Publisert

Det er Visit Svalbard som står bak initiativet for å fornye julegatepyntingen i Longyearbyen. Det skal koste en kvart million kroner, i følge søknaden om pengestøtte fra Longyearbyen lokalstyre (LL). Søknaden ble tatt imot med begeistring og bevilgning i Administrasjonsutvalget (AU) onsdag.

Inntil halvparten av pengene, 125.000 kroner, var politikerne enige om å bevilge. Teknisk sett fra LLs disposisjonsfond. Næringssjef Lennarth Kvernmo varslet i møtet at et forslag om felles nyttårsfyrverkeri også er på trappene.

– Det er en gladsak og en god idé som gir trivsel og bolyst, mener næringssjefen. Det er AU-politikerne enstemmig enige i.

Saken avgjøres endelig av lokalstyret 14. september.

Helsegevinst

– Dagens julegate og juletrebelysning er usedvanlig trist og trasig, mener lokalstyreleder Arild Olsen (Ap), mens partifelle Elise Strømseng i møtet pekte på at kanskje gågata trenger litt pynt også i den lyse delen av året:

– Ei «sommergate» med flagg og blomster, kanskje?

Kristin Furu Grøtting (også Ap) ser svært positivt på at det også vil komme en mulighet for fellesfyrverkeri nyttårsaften.

– Også i et helseperspektiv. Det bidrar til å redusere både farene for skader og risikoen for at berusede folk håndterer fyrverkeri, mener hun.

Venter på bankstøtte

250.000 kroner til den nye julegata skal foruten bidraget fra LL, komme fra Coop Svalbard, Visit Svalbard og næringslivet forøvrig.

Den endelige innretningen på spleiselaget er ikke klar, og LLs bidrag kan bli mindre enn maksgrensen politikerne har godkjent. Visit Svalbard har søkt Sparebank 1 om støtte gjennom deres såkalte samfunnsløftet-ordning. Dersom den innvilges, blir LLs bidrag i spleisen redusert til 85.000 kroner, ifølge sakspapirene.

Powered by Labrador CMS