Kaller inn beredskapsrådet

Sysselmester Lars Fause ble kjent med diskusjonen rundt gjeninnføring av testregime torsdag formiddag. Beredskapsrådet kalles nå inn til møte fredag morgen.

Sysselmester Lars Fause kaller inn beredskapsrådet for å blant annet snakke om lokale tiltak.
Sysselmester Lars Fause kaller inn beredskapsrådet for å blant annet snakke om lokale tiltak.
Publisert

Rett over klokken 17.00 torsdag er han akkurat ferdig i møte med Longyearbyen sykehus og Longyearbyen lokalstyre. På bakgrunn av dagens pressemelding, med informasjon om at testkravet for Svalbard-reisende gjeninnføres, kalles beredskapsrådet inn til møte fredag morgen.

– Det skal handle om tre ting; Å få et situasjonsbilde, forventet utvikling og eventuelle lokale råd og tiltak, sier sysselmesteren.

– Er det mer sannsynlig at det vil komme lokale tiltak enn ikke?

– Det ønsker jeg ikke å si noe om før vi har drøftet det i beredskapsrådet. Informasjon rundt dette kommer eventuelt etter møtet i morgen, svarer han.

Slik Fause leser pressemeldingen, og på bakgrunn av formiddagens diskusjon, tolker han det dithen at også vaksinerte må ha negativ test før reise til Svalbard. Det skal også være en hurtigtest tatt senest 24 timer før avreise.

– Rådet til alle reisende er å søke informasjon fra Folkehelseinstituttet. Man må forholde seg til generelle råd og regler, sier han.

– Er dette i tråd med det dere eventuelt har spilt inn?

– Interne diskusjoner går jeg aldri ut med. Men vi hadde en god diskusjon i formiddag, sier han.

En prioritering av fastboende på Svalbard for oppfriskningsdose ble også diskutert på møtet i formiddag. Fause håper det kan bli løsningen, men må også her ha mer informasjon før han går ut med noe.

– Vi forholder oss til regjeringens pressemelding. Det er det vi vet. Så skal vi diskutere hvordan det blir lokalt, sier sysselmester Lars Fause.

Powered by Labrador CMS