Arctic Chamber Music Festival:

– Fin kontrast med klassisk musikk og røffe omgivelser

Torsdag 24. februar starter kammerfestivalen Arctic Chamber Music Festival. Da vil både norske og utenlandske artister stille på scenen.

KAMMERFESTIVALEN: Torsdag 24. februar starter Arctic Chamber Music Festival. Da vil vi få se konserter fra blant annet Arktisk Filharmoni.
KAMMERFESTIVALEN: Torsdag 24. februar starter Arctic Chamber Music Festival. Da vil vi få se konserter fra blant annet Arktisk Filharmoni.
Publisert

Årets artister

Musikere fra Arktisk Filharmoni

Peter Herresthal (fiolin)

Eric Lu (klaver)

Henning Kraggerud (fiolin)

Sonoro Quartet

Bjørg Lewis (cello)

Magnus Loddgård (dirigent)

Line Nagell Ylvisåker (forfatter)

24 – 27. februar skal verdens nordligste klassiske festival avholdes i Longyearbyen. I år blir Arctic Chamber Music Festival et møte med både nye og kjente artister.

Fjorårets kammerfestival skulle først arrangeres i februar 2021, men måtte flyttes til november grunnet pandemien. Festivalen som arrangeres nå i februar vil gå som normalt uten noen form for restriksjoner.

Internasjonale talenter på scenen

Lørdag 24. februar vil den kinesisk-amerikanske pianisten Eric Lu spille på Kulturhuset. Lu har spilt med store orkester som Los Angeles Philharmonic, Stockholm Philharmonic og Detroit Symphony. Men under kammerfestivalen dele scenen med Bjørg Lewis på cello og Henning Kraggerud på fiolin.

– Eric Lu er stjerneskuddet. Han har tidligere blitt trukket frem av The Guardian som en kommende stjerne den klassiske verden, sier kommunikasjonsrådgiver Aggie Peterson.

Årets festival har også en Grammy-nominert artist med i programmet. Missy Mazzoli har i flere år bemerket seg som en nyskapende komponist, og har fått betydelig annerkjennelse for sine operakomposisjoner.

– Det er veldig gøy at Mizzy kommer til festivalen. Hun skriver moderne operea, med elektroniske innskudd i musikken. Hun utfordrer mye og er en veldig spennende komponist, sier Peterson.

<strong class="nf-o-text--strong">GRAMMY-NOMINERT:</strong> Årets åpningskonsert den 24. februar vil blant annet inneholde musikk fra den Grammy-nominerte komonisten Missy Mazzoli.
GRAMMY-NOMINERT: Årets åpningskonsert den 24. februar vil blant annet inneholde musikk fra den Grammy-nominerte komonisten Missy Mazzoli.

Avslutningskonsert med Svalbard-tema

Peterson forteller at årets avslutningskonsert blir noe litt utenom det vanlige på flere måter

– Vi har jo i flere år blitt spurt om når vi skal spille Svalbard-tema fra den legendariske filmen «Orions Belte» - og nå skal vi faktisk spille det!, sier hun

Tidspunktet for avslutningskonserten er blitt noe endret fra tidligere. I år blir den avholdt klokken 11.00 søndag formiddag.

– Det er rett og slett fordi Norwegian har endret flytider. Vi henter artister fra hele verden, da må vi få dem hjem igjen også, sier Peterson og legger til:

– Jeg er jo litt nysgjerrig på om Svalbard befolkning klarer å karre seg opp til det, men jeg tror det blir veldig bra.

Under festivalen arrangeres det også en egen konsert for barn og den tradisjonelle gruvekonserten.

– Vanligvis har vi holdt konserten i Gruve 3, men ettersom det har blitt litt trangt der flytter vi det til gruve 7. Store Norske er så kule som rydder en hel arbeidshall for å forvandle det til et vakkert konsertlokale. Det er jo en fin kontrast med klassisk musikk og røffe omgivelser, sier Peterson.

Alt i alt tror Peterson at festivalen blir til glede for de aller fleste.

– Vi har et veldig variert og spennende program i år, så jeg tror de fleste finner noe dem liker, sier hun.

Årets artister

Musikere fra Arktisk Filharmoni

Peter Herresthal (fiolin)

Eric Lu (klaver)

Henning Kraggerud (fiolin)

Sonoro Quartet

Bjørg Lewis (cello)

Magnus Loddgård (dirigent)

Line Nagell Ylvisåker (forfatter)

Powered by Labrador CMS