Avlyser klassisk musikkfestival

Årets kammermusikkfestival blir korona-avlyst.

REISERESTRIKSJONER: Korona-restriksjoner stopper kammermusikere fra å komme til scenen i Huset og andre steder i Longyearbyen i år.
Publisert

Arctic Chamber Music Festival avlyser årets festival. Den skulle gått av stabelen i Longyearbyen 18.-21. februar, ifølge en pressemelding.

– Musikerne i Arktisk Filharmoni danner kjernen i festivalen, og er en orkester-institusjon som generelt velger å tolke retningslinjene strengt og tar minst mulig risiko. Festivalen kan ikke gjennomføres uten musikerne i orkesteret – og dermed finner festivalledelsen det best å utsette de planlagte arrangementene til senere i år, uttaler Catharina Bilsbak, som er programsjef i Arktisk Filharmoni og styreleder i festivalen.

– Vi håper å kunne tilby de fastboende konsertopplevelser så snart vi anser det som riktig å øke vår reisevirksomhet, legger hun til.

STYRELEDER: Catharina Bilsbak i Arctic Chamber Music Festival og programsjef i Arktisk Filharmoni.

Festivalen har vært gjennomført de tre siste årene og årets utgave har fått innvilget festivalstøtte fra Norsk Kulturråd, samt støtte fra KORK-midlene og SNN Samfunnsløftet.

Festivalen er eid av Arktisk Filharmoni og Svalbard Adventures.

Foto Huset: A. Peterson /ACMF

Foto Catharina Bilsbak: Yngve Olsen

Powered by Labrador CMS