Landet ny flyavtale med Store Norske og Kings Bay

Lufttransport fortsetter flygingene til Svea og Ny-Ålesund fram til mars 2017.

Lufttransport vil fortsatt ha to Dorniere på Svalbard. Her har av dem nettopp landet i Ny-Ålesund.
Publisert

Store Norske og Kings Bay sa begge i desember opp kontraktene med flyselskapet. Store Norske trenger færre flygninger framover, og jobber samtidig konstant med å ta ned kostnadene i selskapet. Da den største kunden valgte å si opp kontrakten, hadde ikke Kings Bay andre alternativer enn å gjøre det samme. Deretter ble det varslet ny anbudsutlysning.

Nå er partene enige om å fortsette samarbeidet. Før helga ble det klart at partene har blitt enige om en ny avtale, som varer ut mars 2017. I mellomtiden vil Store Norske og Kings Bay utlyse nytt anbud på flygningene på Svalbard.
– Det skjer i løpet av en måneds tid, sier administrerende direktør Wenche Ravlo om utlysningen.
– Vi har blitt enig om en pris på et tilbud som vi er fornøyd med. Men vi er ikke fornøyd med det som er lagt til grunn fra 1. april 2017, og det betyr at vi kommer til å legge den kontrakten ut på anbud, framholder hun.

– Vi gjør noen organisatoriske tilpasninger i blant annet administrasjon og innsjekk, og vi reduserer kostnader. Vi har strukket oss veldig langt, sier Hans Arne Jensen, regional direktør for Lufttransports virksomhet på Svalbard.

Powered by Labrador CMS