Fra 18 til 35 millioner kroner:

Dobler tilskuddet til Kings Bay

Regjeringen øker årets ekstratilskudd til Kings Bay fra 18 til 35 millioner kroner på grunn av koronakrisen.

NY-ÅLESUND: Kings Bay AS får til sammen 35 millioner kroner i ekstra korona-tilskudd av regjeringen.
Publisert

Regjeringen foreslår å øke tilskuddet til Kings Bay AS med 17,2 millioner kroner.

Årsaken er at selskapet, som står for driften av forskingsstasjonen i Ny-Ålesund, har mistet store deler av inntektene sine fra besøkende forskere fra inn og utland som følge av koronaepidemien, fremgår det av en pressemelding.

– Regjeringen vil at forskningsstasjonen i Ny-Ålesund skal være en plattform for internasjonal naturvitskapelig forskning i verdensklasse. Det er avgjørende å holde forskingsstasjonen i gang og sikre langvarige måleserier som blir brukt i internasjonal klima- og miljøforskning, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

I revidert nasjonalbudsjett ble tilskuddet til Kings Bay AS økt med 18 millioner kroner på grunn av koronapandemien. Selskapet har nå mistet nesten all inntekt og med den siste økningen vil selskapet så til sammen 35 millioner kroner i 2020.

Det økte tilskuddet skal gjøre driftssituasjonen i Ny-Ålesund mer forutsigbar, heter det. Det betyr at man kan fortsette med nødvendige investeringer for å ta vare på infrastrukturen, og styrke egenkapitalen.

Powered by Labrador CMS