Kinoen åpner igjen mandag

Andre pinsedag kan du igjen gå på kino på kulturhuset etter en lang koronapause.

Kinoen i kulturhuset åpner igjen kommende helg.
Publisert

Kinoer over hele landet åpner sakte, men sikkert opp igjen. Det gjør også kinoen her. Det kan kultursjef Are Nundal melde om. Longyearbyen lokalstyre gikk først ut med informasjon om at kinoen ikke ville åpne før til høsten. Nå har de snudd.

Søndag viser de filmen «The Gentlemen».
– Det er en film som appellerer til et bredt publikum med mange kjente navn. En feelgood-film, sier kultursjefen.

LL gikk tidligere ut med informasjon om at de ville vente til høsten med å starte opp kinoen igjen.
–  Nå er det ikke noe som hindrer oss i å sette i gang igjen. Kinoforbundet har gitt ut egne nasjonale retningslinjer for kinodrift. Vi følger disse og er også i kontakt med smittevernlegen her, sier Nundal.

Maks 50

Fra mandag av starter kinoen opp igjen med forhåpentligvs to forestillinger i uka. Det kan maks være 50 personer i salen samtidig. Publikum må sitte med to seter mellom seg, mens familier får sitte sammen.

– Det er kjempefint å komme i gang igjen. Folk synes det er kjekt at det nå skal skje noe. Vi må ha hyppig renhold og det blir foreløpig ikke mulig å vise to filmer på en kveld, sier kultursjefen.

Sakte åpning

Han kan også fortelle at biblioteket har åpent igjen. Det har også Galleri Svalbard og Svalbard museum.

Organisert idrett innenfor visse grener får trene ute nå.

– Vi avventer nasjonale retningslinjer for innetrening og håper på en gradvis åpning av idrettshallen fra 15. juni med tilpasninger til smittevernreglene, sier han.

Powered by Labrador CMS