Natur og Ungdom:

Arrangerer digital skolestreik

24. april var lagt opp til skolestreik for klima i hele verden, men de nye tiltakene i forbindelse med koronapandemien gjorde det vanskelig å gjennomføre. Nå har miljøorganisasjonene lagt opp til en koronavennlig skolestreik.

Natur og Ungdom ønsker at flest mulig blir med på morgendagens digitale skolestreik. Her fra en tidligere klimastreik i Longyearbyen.
Publisert

Det skriver Natur og Ungdom i en pressemelding.

«Flere unge planlegger digital skolestreik på fredag. De skal sette verdensrekord i antall streiker i et land. Bare i Troms og Finnmark er det registrert streiker i Senja, Tromsø, Hammerfest, Alta og på Svalbard», skriver de.

– Dropp skolearbeid

– Man kan registrerer at man streiker på Natur og Ungdom sin nettside, og så kan man se hvor mange steder i Norge det er klimastreik. Lag skilt, dropp skolearbeid, og marker at du krever klimatiltak. Alene, med noen venner eller familie, hjemme, i skolegården, på togstasjonen, i en park, hvor som helst, oppfordrer Susanne Moseid, leder i Svalbard Natur og Ungdom.

Krever klimafinansiering

Miljøorganisasjonene har blitt enige om fire krav til politikerne:

1. Kutte 55 prosent av norske utslipp innen 2030.

2. Ingen nye letelisenser til olje og gass.

3. Vis internasjonal solidaritet for klimastreikere: Norge må gi 65 milliarder i klimafinansiering årlig – og ingen klimastreikere må bli forfulgt av sine myndigheter.

4. Stans tapet av naturmangfoldet.

Susanne Moseid, leder i Svalbard Natur og Ungdom.

– Vi skal vise at hele verden står sammen selv om vi ikke kan møtes sammen i store forsamlinger. Det er utrolig viktig å følge myndighetenes råd om forebygging av smitte i gjennomføringen av streik, sier Moseid.

Appeller og konsert

Det blir en digital livestream av appeller og konsert fra Natur og Ungdom sitt hovedkontor. I tillegg kan man bruke emneknaggene «climatestrikeonline» og «digitalskolestreik» for å vise at man deltar i den internasjonale skolestreiken. Ungdommene i Natur og Ungdom håper på stor oppslutning på fredag.

– Det er utrolig viktig at vi fortsetter å ha fokus på klima og miljø i denne krisa, og kanskje henter lærdom fra den. Hvis vi ikke handler nå kommer koronakrisa til å blekne i forhold til utfordringene vi møter i framtiden som følge av klimaendringer, sier Sindre Kielland i Tromsø Natur og Ungdom.

Powered by Labrador CMS