Anbefaler munnbind, avstand og håndsprit:

Skal dele ut korona-tester

Flere personer er korona-smittet i Longyearbyen. Snart kan noen hente gratis smittetest hos LL.

UTDELINGSSTASJON: Nær Longyearbyen lokalstyres hovedkvarter Næringsbygget skal det opprettes en stasjon for utdeling av gratis korona-tester til prioriterte grupper av innbyggerne.
Publisert

Det er påvist flere tilfeller av korona-smitte hos fastboende og tilreisende i Longyearbyen, skriver Sysselmesteren i en pressemelding. Smittevernoverlegen anbefaler derfor at folk holder avstand til andre, spriter hendene og bruker munnbind.

– Vi anbefaler folk om å bruke munnbind i butikker hvis det ikke er mulig å holde avstand, sier smittevernoverlege Knut Selmer ved Longyearbyen sykehus.

Longyearbyen lokalstyre (LL) vil også dele ut gratis selvtester, fremgår det av meldingen. Dette skal skje gjennom en utdelingsstasjon som skal etableres i nærheten av Næringsbygget.

Korona-testene deles ut til "prioriterte grupper", heter det: I første rekke personer med luftveissymptomer, uvaksinerte nærkontakter og barnehagebarn, skoleelever og studenter.

– Vi stiller oss bak rådene fra smittevernoverlegen. Vi følger situasjonen nøye framover og har løpende kontakt med smittevernoverlegen og Longyearbyen lokalstyre, samt sentrale helsemyndigheter, sier sysselmester Lars Fause.

Tiltakene kommer etter et møte i beredskapsrådet for Svalbard torsdag. Rådet ser foreløpig ikke behov for å pålegge strenge tiltak.

Selmer oppfordrer folk til å holde seg hjemme hvis man er syk og teste seg hvis man har symptomer på smitte.

Informasjon om plassering og åpningstid for utdelingsstasjonen for korona-tester blir kunngjort så snart dette er klart, i følge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS