Fastboende er korona-smittet:

– Ingen grunn til bekymring

En mann i Longyearbyen er bekreftet smittet av korona.

IKKE OVERRASKET: Smittevernoverlege Knut Selmer ved Longyearbyen sykehus regner med at mannen som er bekreftet korona-smittet tirsdag ettermiddag, ble smittet på fastlandet før han reiste til Svalbard.
Publisert

Smittevernoverlege Knut Selmer understreker i en pressemelding fra Sysselmesteren at det er ingen grunn til bekymring for befolkningen i Longyearbyen etter at en mannlig innbygger er bekreftet smittet av korona.

– Longyearbyen sykehus fikk positivt svar på PCR-prøven hans tirsdag ettermiddag. Vedkommende er allerede ivaretatt og befinner seg i isolasjon fordi det tidlig var avlagt hurtigtest med positivt svar, opplyser Selmer.

Han regner med at mannen ble smittet på fastlandet før han reiste til Svalbard.

– Det er ikke overraskende at det er en positiv prøve blant befolkningen i Longyearbyen nå. Det meste av restriksjoner under pandemien er borte, og det er et mer normalt reisemønster også på Svalbard. Det viktigste framover er å sørge for at flest mulig er vaksinert og at folk følger smittevernrådene, sier Selmer.

Rådene til innbyggerne i Longyearbyen er som følger:

Er man fullvaksinert, skal man ikke foreta seg noe som helst. Man skal kun teste seg hvis man er definert som nærkontakt med vedkommende og blir syk de neste dagene. Da kan man kontakte sykehuset, oppfordrer Sysselmesteren i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS