Letter på det meste, men Svalbard-tiltak beholdes

Regjeringen fjerner de fleste tiltak, men viderefører det som gjelder særskilt for Svalbard.

Fjerne tiltak: Statsminister Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol holder pressekonferanse om koronasituasjonen.
Publisert

For de fleste blir det en lettere hverdag, også for folk på Svalbard. Men fremdeles stilles det krav til reise til Svalbard. Forrige gang ble det lempet på testkravet, men det som ble bestemt 1. februar videreføres. I pressemeldingen står det: «Regjeringen har fjernet alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19, bortsett fra noen regler som beholdes for Svalbard. Endringene ble iverksatt lørdag 12. februar kl. 10.00. »

Det som beholdes er: «For å reise til Svalbard er det krav om negativ koronatest før avreise fra fastlandet. Men dette gjelder ikke for de som kan dokumentere at de er fastboende på Svalbard, eller kan dokumentere med koronasertifikat at de oppfyller nærmere bestemte krav til vaksinasjon eller gjennomgått covid-19. Alle personer som ankommer Svalbard, skal fremdeles teste seg for SARS-CoV-2 innen 24 timer etter ankomst.»

Det nye som ble presentert på pressekonferansen var at krav om bruk av munnbind og om å holde en meters avstand oppheves.

Kravet om isolasjon oppheves og erstattes med en anbefaling om at voksne som er bekreftet smittet holder seg hjemme i fire døgn. Det er heller ikke lenger en anbefaling om at smittede personer må informere øvrige nærkontakter.

– Men vi anbefaler munnbind for uvaksinerte og andre sårbare grupper, sa statsminister Jonas Gahr Støre under dagens pressekonferanse.

Powered by Labrador CMS