En hyggelig korona-effekt:

Elev-festival i tre deler

Kulturskolens elevforestilling blir i år en helaftens festival i tre deler.

Publisert

Ingenting er som det pleier å være på grunn av korona-pandemien. Kulturskolens tradisjonelle førjulsforestilling, for eksempel, måtte løses på en annen måte.

– Selv om vi ikke kan være sammen, gjør vi det beste utav det. Det blir vel tidenes lengste kulturskolekonsert, ler kulturskoleleder Elisabeth G. Eines.

Løsningen heter «Absolute Lockdown» og fyller hele fredags ettermiddag og kveld i kulturhuset. Det blir tre forestillinger på rappen. Inndelt etter alder på elevene. Med god tid mellom for utskifting av elevgrupper, og nedvask av lokalene.

– Hvert trinn er sin egen kohort på skolen, så det ble en løsning som fungerer. Dermed blir også forestillingen en festival med mye variasjon, forteller hun.

Hver forestilling kan ha maks 100 gjester.

– Publikum får oppleve et bredt spekter av uttrykk og instrumenter, og alt fra dans til klassisk musikk. Det blir godlåter som «Love is all around» og moderne popmusikk. Og kunst. Kunstelevene deltar i forestillingene gjennom bilder som representerer de ulike låtene på forskjellige vis, sier Eines.

Kulturskolen har 100 elever og syv lærere.

Powered by Labrador CMS