Miljøpenger til Visit Svalbard-prosjekt

Visit Svalbard får støtte fra Svalbards miljøvernfond. Alle andre må vente til høsten.

UTSETTELSE: Styreleder Morten Ruud og seniorrådgiver Heidi Eriksen i Svalbards miljøvernfond, som utsetter årets utdelingsrunde til høsten.
Foto: Hilde Kristin Røsvik/Arkiv
Publisert

Det blir ingen ordinær utdeling fra Svalbards miljøvernfond denne våren på grunn av korona-krisen. Årsaken er enkel: Uten trafikk til Svalbard får ikke fondet inntekter.

Hovedinntekten er miljøavgiften som automatisk legges til billettprisene på fly- og cruiseselskap. De siste årene har dette utgjort rundt 20 millioner kroner i året. Det er høyst usikkert inneværende år.

– Prognosene er svært uklare ut fra at man ikke vet hvordan koronasituasjonen vil utvikle seg de nærmeste månedene, heter det i en pressemelding fra styreleder Morten Ruud.

Derfor utsettes utdelingen til høsten. Søknader som har kommet, gjelder fortsatt, og det blir ny utlysning før høstens tildelingsrunde.

Imidlertid vil fondet støtte Svalbardsamfunnet i en vanskelig tid og har vedtatt å gi støtte til Visit Svalbard. De har søkt midler til et forprosjekt for en framtidig statistikkløsning.

«Et verktøy som både næringen selv og forvaltningen vil ha stor nytte av for å kunne gi rammer for et bærekraftig reiseliv», heter det i begrunnelsen.

Powered by Labrador CMS