Letter på restriksjoner:

Åpner for breddeidrett for voksne

Skjenkestoppen ved midnatt opphører, breddeidretten kan starte opp igjen for voksne og det åpnes for at 600 personer kan være til stede samtidig på utendørsarrangement.

Fase 1 i idretten kan nå starte opp igjen.
Fase 1 i idretten kan nå starte opp igjen.
Publisert

Det meldte regjeringen i en pressekonferanse i dag. Tiltakene vil gjelde fra 12. oktober, og skjenkestoppen oppheves fra midnatt natt til 13. oktober. Det er fase 1 av trening i breddeidretten for voksne lettelsene gjelder for. I tillegg blir det tilstrekkelig med ett sete mellom personer på arrangement med fastmonterte seter.

– Vi er nå i en annen situasjon enn da vi stengte ned i mars. Kommunene har rustet opp beredskapen, og vi har mer kunnskap om koronapandemien. Det gjør at vi kan målrette tiltakene bedre slik at belastningen for den enkelte og for samfunnet blir minst mulig. Vi kan derfor åpne opp for enkelte lettelser nasjonalt, sier statsminister Erna Solberg.

Det presiseres at kommunene må vurdere strengere tiltak lokalt i tilfelle høyt smittepress.

– Vi må forvente flere lokale utbrudd, og kommunene må være forberedt på å ta tøffe grep for å få kontroll på smitten, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre, Hege Walør Fagertun, forteller at de følger de nasjonale anbefalingene, og vil iverksette tiltak for å tilpasse innen de nye rammene.

– Jeg har foreløpig ingen formening om vi skal gjøre ting annerledes, vi forholder oss til de nasjonale retningslinjene. Jeg tenker at tiden frem til 12. oktober vil være tilstrekkelig for å innrette oss de nye restriksjonene, sier hun.

Daglig leder i Svalbard Turn, Elisabeth Leinan Johannessen, er på fastlandet og har derfor ikke satt seg inn i de nye lettelsene når Svalbardposten ringer. Men hun forteller at de ser på mulighetene for å åpne enda mer i idretten på Svalbard sammenlignet med fastlandet.

– Vi har en dialog med LL og smittevernlegen, og ser på om vi kan åpne mer enn fase 1, sier hun.

Powered by Labrador CMS