Er du blant de heldige som skal på flere dagers søppeltokt i sommer?

24 personer har blitt trukket ut til å være med på to søppelryddingstokt med «Polarsyssel» i sommer. Om det faktisk blir noe tokt skal Sysselmannen ta stilling til senere.

SOMMERJOBB: Å være med på søppelryddetokt med Sysselmannen om sommeren er en populær aktivitet. Du kommer sannsynligvis til steder på Svalbard du ellers ikke ville kommet til, du får god trim og det er sosialt. Bildet er fra et søppeltokt med Aktiv i friluft på Daudmannsodden i fjor sommer.
Publisert

De årlige søppeltoktene i regi av Sysselmannen er en populær aktivitet å være med på. Her har du muligheten til å se deler av Svalbard du sjelden kommer til, samtidig som du gjør en nyttig innsats for miljøet. Å rydde søppel er også god trim, så dette er rene kinderegget med tre gode ting på én gang.

I tillegg til 24 personer som er trukket ut, står det 12 personer på ei liste med reserver.

Sysselmannen har valgt å trekke ut personer på vanlig måte, til tross for at vi befinner oss i uvanlige tider. Det kan godt hende at toktet må avlyses dersom koronasituasjonen vedvarer inn mot sommeren. Hensynet til beredskapspersonellet på «Polarsyssel» og i Lufttransports helikoptermannskaper vil være viktig å ivareta.

Inntil videre forbereder man seg på at toktene blir gjennomført som planlagt. Nå kan følgende personer glede seg over at de er trukket ut til å være med på tokt:

Tokt 1 - 5. til 10. juli

Pop Adrian
Heather Bell
Lars Olav Dahl
Nina Kristine Eriksen
Ola Fostervoll
Trude Holmsen
Satu Innanen
Frank-Arne Utsi Larsen (TV-aksjonen)
Niklas Lund Saksvik
Stian Rugtvedt
Eivind Sandvik (TV-aksjonen)
Tone Terjesen

Tokt 2 - 13. til 17. juli

Emma Bland
Ida Bratset
Kamilla Buran
Benedicte Nordvik Jahnsen
Håkon Kristensen
Piotr Kupiszewski
Sture Kvaal
Sunniva Berge Mo
Abolhasani Omid
Ole-Christian Paulsson
Bjørn-Øyvind Strand
Wenche Sørensen

Dersom noen av disse 24 personene ikke kan delta, vil en av reservene rykke opp. Her er lista med reserver, som håper at nettopp dette vil skje:

Reserver

1. John Anders Spencer
2. Marika Marnela
3. Audun Bårdseth
4. Else-Marie Prytz
5. Yann Rashid
6. Line Botnmark
7. Franka Leiterer
8. Ina Serine Staubo Gulbranson
9. Marta Tomter
10. Lidia Luque Fernandez
11. Katja Scholz
12. Robert Nilsen

I år må deltakerne være forberedt på at det kan bli nødvendig at det blir tatt grep for å begrense smittefaren i forkant av turen. Hva dette eventuelt blir vil Sysselmannen komme tilbake til.

Powered by Labrador CMS