Svalbard med i redningspakke

Regjeringen kommer med akutt pengehjelp til selskaper og enmannsforetak som er hardt rammet av koronakrisen.

Jan Tore Sanner (H) fra et tidligere besøk på Svalbard.
Jan Tore Sanner (H) fra et tidligere besøk på Svalbard.
Publisert

Fredag ble det bestemt at Svalbard blir omfattet av loven om en midlertidig kompensasjonsordning for foretak med stort omsetningsfall.

– Krisen som er oppstått som følge av utbruddet av koronaviruset rammer også Svalbard. Reiselivsnæringen og andre næringer på Svalbard er sterkt berørt, og det er derfor viktig at det gjelder tilsvarende regler om kompensasjon for foretak som på fastlandet, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

Tar tid

Ordningen vil være på plass litt senere her grunnet systemmessige utfordringer. Den er ment for enkeltpersonforetak som drives av noen som er skattemessig hjemmehørende på Svalbard, selskaper som er hjemmehørende på Svalbard, og selskaper der deltakerne er hjemmehørende på Svalbard.

For å få støtte må foretaket følge norske regler om bokføring, regnskap og revisjon, samt være registrert i Enhetsregisteret eller Foretaksregisteret.

Svalbardminister Monica Mæland (H.
Svalbardminister Monica Mæland (H.

Rammer hardt

– Det er mange i Longyearbyen som rammes av den situasjonen vi nå står i. Gjennom kompensasjonsordningen som nå legges frem, håper vi å kunne hjelpe næringsliv som er økonomisk hardt rammet av virusutbruddet også på Svalbard, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Finansdepartementet vil gi forskriftsbestemmelser om vilkårene for lovens anvendelse på Svalbard.
Det vil være samme søknadsportal for Svalbard som for fastlandet.

Powered by Labrador CMS