Næringsministeren til Svalbard 4. august:

– Forsiktig optimistisk for reiselivet

15. juli åpner regjeringen Norge og Svalbard for turister fra de fleste land i Europa. – Jeg er forsiktig optimist på vegne av reiselivsbedriftene, sier næringsminister Iselin Nybø (V). Hun kommer til Svalbard 4. august.

KOMMER TIL SVALBARD: Næringsminister Iselin Nybø kommer til Longyearbyen 4. august.
Publisert

– Jeg er forsiktig optimist på reiselivsbedriftens vegne, nå som de vil få tilgang til sitt viktigste marked og sine viktigste kunder fra 15. juli.
Det sier næringsminister Iselin Nybø (V) i forbindelse med regjeringens ventede kunngjøring om å åpne for Norge og Svalbard for turister fra de fleste europeiske land. Unntatt er Sverige, Portugal og flere øst-europeiske land.
– Fire av ti turister til Norge ifjor kom fra utlandet, de fleste av dem fra Europa og særlig Tyskland og Nederland, hvor august er feriemåned, sa ministeren blant annet.

Til Svalbard

Idag ble det kjent at næringsminister Nybø skal besøke Svalbard 4.-7. august. Da skal hun blant annet besøke lokale reiselivsbedrifter. Det får Svalbardposten opplyst fra Nærings- og fiskeridepartementet.

Les også: Til Næringsministeren, fra styret i Svalbard reiselivsråd

– Jeg reiser opp for å ha dialog med næringen om hva de mener skal til for at reiselivet på Svalbard skal komme seg gjennom denne tiden, og hvordan næringslivet selv kan bidra, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Til Svea

Hun skal også til Svea under sitt Svalbard-besøk for å få en oppdatering om oppryddingsprosjektet som Store Norske driver der.

– Opprydningen av gruvedriften er svært omfattende som følge av strenge krav i Svalbardmiljøloven. Det er gjort mye godt arbeid så langt i opprydningen, men heller ikke opprydningsarbeidet er upåvirket av korona-viruset, sier Nybø.

Næringsministeren skal også besøke en rekke lokale reiselivsbedrifter mens hun er på Svalbard, og få en omvisning på Nærings- og fiskeridepartementets nye lokalkontor i Longyearbyen.

– Vi setter stor pris på at hun tar imot vår invitasjon og setter av tid for å sette seg inn i situasjonen for reiselivet på Svalbard, sier daglig leder Ronny Brunvoll i Visit Svalbard, som har 70 medlemsbedrifter.

Vil ha svar

– Vi har mange spørsmål vi ønsker svar på. Det viktigste er i hvilken grad staten vil bidra for å få reiselivsbedriftene over kneika som kommer nå. Det gjelder for hele bransjen, men på Svalbard er vi spesielt hardt rammet av koronakrisen, sier han.

Powered by Labrador CMS