Foreslår 25 nye millioner til Svalbard

Regjeringen foreslår 25 millioner kroner til en ny, midlertidig tilskuddsordning for reiselivsbedriftene på Svalbard.

Næringsminister Iselin Nybø fra svalbardbesøket forrige måned.
Næringsminister Iselin Nybø fra svalbardbesøket forrige måned.
Publisert

Det skriver de i en pressemelding. Formålet med den nye ordningen er å bidra til å utvikle reiselivet på Svalbard slik at det underbygger de svalbardpolitiske målsettingene.

– Reiselivsnæringen er den største næringen på Svalbard. Bedriftene har et svært krevende halvår bak seg og går nå en lavsesong i møte. Derfor oppretter vi nå en midlertidig ordning som kan bidra til gjenoppbygging, omstilling og nytenkning av reiselivet, sier næringsminister Iselin Nybø.

Tilskuddsordningen for Svalbard vil gjelde reiselivsbedrifter og bedrifter som er tilknyttet næringen, og er en del av den samlede krisepakken til reiselivet. «Aktørene på Svalbard kan også benytte seg av den videreførte ordningen for bedriftsutvikling for reiselivet og den nye kompensasjonsordningen for reiselivsbedrifter med stort omsetningsfall», skriver regjeringen i pressemeldingen.

Reiselivspakken inngår i regjeringens budsjettproposisjon om økonomiske tiltak i møte med virusutbruddet som blir lagt frem i dag. Denne ordningen vil gjelde fra september til og med desember 2020, og innebærer at staten dekker en andel av reiselivsbedriftenes faste, uunngåelige utgifter.

– Mange i reiselivet og arrangementsmarkedet ser mørkt på høst- og vintersesongen. Ingen vet hvor lenge dagens situasjon vil vedvare. Vi gjør dette nå for å unngå konkurser og opprettholde aktiviteten i særlig hardt rammede bransjer, sier Nybø.

Powered by Labrador CMS