Reiselivssjefen om svalbardpakken:

– Kom i grevens tid

Reiselivssjef Ronny Brunvoll i Visit Svalbard håper at den nye svalbardpakken er det som gjør at bedriftene kommer seg gjennom mørketiden.

Næringsminister Iselin Nybø under møtet med reiselivsnæringen i august. I bakgrunnen reiselivssjef Ronny Brunvoll.
Næringsminister Iselin Nybø under møtet med reiselivsnæringen i august. I bakgrunnen reiselivssjef Ronny Brunvoll.
Publisert

– Vi vet at for noen var det veldig kritisk nå. Forhåpentligvis blir dette livbøyen som gjør at bedriftene kommer seg gjennom – at de ser at det er noe der fremme som vil komme dem til gode, sier Brunvoll.

Selv om detaljene i pakken ikke er klare enda, er Brunvoll foreløpig fornøyd med det han vet.

– 25 millioner er konkret, og rammene er der. Jeg gir heller skryt enn å problematisere foreløpig, sier han.

Brunvoll opplever at Svalbard nå blir lyttet til, og føler at de har fått gjennomslag for arbeidet de har lagt ned i høst.

– 25 millioner kroner kan være lite eller mye, men noe har i alle fall trengt gjennom. At Nybø har vært her og lyttet, og deretter handlet, må hun få ros for. Det har tatt tid, men det kom noe godt ut av det, sier han.

Nå jobber bedriftene med planer for de kommende sesongene, og for å komme seg tilbake til en mer normal hverdag.

– Det er vanskelig å tenke opp og frem når du ikke vet om det er en morgendag. Men nå vet vi at vi er sett og hørt. Det er jo ikke sånn at vi ønsker å være på sosialstønad til evig tid, vi vil helst tjene pengene våre selv. Men den nye pakken gjør at bedriftene kan komme seg gjennom og være sterk mot gjenoppbyggingen – forutsatt at den treffer godt, sier Brunvoll.

Powered by Labrador CMS