Svalbard åpner for turister fra det norske fastlandet 1. juni:

Vi gleder oss til å ønske gjestene velkommen!

Visit Svalbard gir full gass med Svalbard-reklame etter nyheten om at innreise-karantenen oppheves 1. juni.

STRÅLENDE: Ronny Strømnes, styreleder i Visit Svalbard, er fornøyd med å få åpningsdato for Svalbard.
Publisert

Etter å ha vært stengt siden covid-19 situasjonen slo inn for fullt i midten av mars, gjenåpnes nå Svalbard for tilreisende fra Norge.

– Det finnes ikke noen mer eksotisk destinasjon i Norge enn Svalbard! Vi gleder oss til å ønske gjester velkommen opp til den vakre polarsommeren, sier Ronny Strømnes, styreleder i Visit Svalbard i en pressemelding.

"Fra 1. juni er alle som har arbeids- og oppholdstillatelse i Norge, og befinner seg på det norske fastlandet, velkomne til å besøke øygruppa i nord", poengteres det.

Smittevern begrenser

Svalbard vil imidlertid bli åpnet i en noe annen utgave enn før koronasituasjonen slo inn. Også på byens restauranter, museer og butikker vil det være færre folk enn vanlig.

– Vi skulle naturligvis ønsket oss fulle hus denne sommeren, men slik blir det ikke nå. Reiselivsaktørene er opptatte av at Svalbard skal være en trygg plass å bo, og en trygg plass å besøke. Vi skal derfor følge strenge smittevernregler helt til covid-19 situasjonen er over, sier Strømnes, som ikke unnlater å påpeke at Svalbard fortsatt er korona-fritt.

Turistnæringen lager en smittevernveileder for Svalbard, som er et krav for å gjenåpne for tilreisende. Dette betyr blant annet forsterket renhold og hygiene, individuell frokostservering og føring av kontaktlister på alle aktiviteter i tilfelle det skulle bli nødvendig med smittesporing.

Svalbard åpnes ikke for internasjonale gjester enda.

Powered by Labrador CMS