Varsku fra Visit Svalbard:

– Vi må gjøre alt vi kan for å redusere faren for smittespredning

Visit Svalbard-sjefen minner turistbedriftene om fortsatt sterk innsatsi innen smittevern.

PÅMINNELSE: Daglig leder Ronny Brunvoll i Visit Svalbard minner turistbedriftene om fortsatt sterk innsats innen smittevern.
PÅMINNELSE: Daglig leder Ronny Brunvoll i Visit Svalbard minner turistbedriftene om fortsatt sterk innsats innen smittevern.
Publisert

I et brev til medlemsbedriftene i Visit Svalbard, oppfordrer daglig leder Ronny Brunvoll til fortsatt sterk innsats mot koronasmitte.

– Kanskje har vi senket guarden noe i sommer. De siste ukene og dagene har vi fått ubehagelige påminnelser om tilstedeværelsen til viruset, skriver han og viser til helseministerens redegjørelse før helga. Utviklingen er negativ.

– Trolig kryper smittetilfellene nærmere Svalbard også, for hver dag som går. Spinner situasjonen ut av kontroll, som det gjorde i mars-april, vil konsekvensene være ødeleggende for reiselivet, advarer Brunvoll.

Etter en gradvis åpning for turisme fra 1. juni, jobber Visit Svalbard for ytterligere åpning.

– Da må alle i bransjen ta smittevern på alvor og bevise – hver dag – at vi håndterer dette forsvarlig og i tråd med gjeldende lover og regler, formaner han i brevet.

– Skulle viruset først komme til øya, er smittesporing essensielt. Spesielt aktivitetsleverandører må passe på å føre nøyaktige kontaktlister over deltagerne, og ta vare på disse, legger han til.

Før helga innskjerpet myndighetene sine reiseråd og forbud mot alkoholservering etter midnatt.

Powered by Labrador CMS