Løpemaratonet i faresonen

Svalbard Turn går på et tap for skimaratonet. – Heldigvis overfører flesteparten av de som hadde meldt seg på kontingenten sin til neste år, sier Silje M. Hagen.

I FARE: Svalbard Turn vil over påske ta endelig stilling til om det blir noe Spitsbergen Marathon i år. Bildet er fra fjorårets utgave av løpet, da det var rekordmange deltakere.
I FARE: Svalbard Turn vil over påske ta endelig stilling til om det blir noe Spitsbergen Marathon i år. Bildet er fra fjorårets utgave av løpet, da det var rekordmange deltakere.
Publisert

For et par uker siden ble det klart at koronaviruset har satt en stopper for vårens skimaraton. Skirennet er, sammen med løpemaratonet i juni, de to viktigste eksterne inntektskildene til idrettslaget. Det kan gi økonomisk kladdeføre for Svalbard Turn, men så langt er de optimister.

– Vi føler at vi har kontroll, også er vi i den heldige situasjonen at det ikke har påløpt særlig store kostnader til de to store arrangementene. Vi går glipp av gevinsten vil hadde fått, men kostnadene er under god kontroll, sier idrettslagets styreleder Per Nilssen.

Foreløpig har ikke klubben tatt stilling til hva de gjør med Spitsbergen Marathon, som enn så lenge står oppført som arrangement lørdag 6. juni.

– Vi venter nok til over påske før vi tar en beslutning, men slik det ser ut nå ser det ikke lyst ut, sier styrelederen.

Starter neste år

Idrettslagets to ansatte har hatt mye jobb med å tilbakebetale startkontingenten til mange av de som hadde meldt seg på skimaratonet. De påmeldte kan velge mellom å få tilbakebetalt halvparten av påmeldingsavgiften eller overføre kontingenten til neste års renn.

– Over halvparten ønsker å starte neste år, og det synes vi er veldig hyggelig, sier daglig leder Silje M. Hagen.

Nilssen er imponert over det lagets to ansatte har klart å få til i den situasjonen de har havnet i. De to stillingene i idrettslaget er delvis finansiert gjennom prosjektmidler som ikke er berørt av inntektene i klubben. Så langt har det derfor ikke vært aktuelt å vurdere permitteringer.

Færre investeringer og kurs

Både Hagen og Nilssen poengterer at klubben har en økonomisk buffer som kan hjelpe dem å holde det gående, men de vil unektelig få mindre penger å rutte med. Dette gjelder blant annet penger til innkjøp av nytt utstyr og kursing og opplæring av instruktører. Det kan også bety at det blir færre turer som koster laget penger.

– Førsteprioritet nå er å opprettholde så mange aktiviteter som mulig. Vi ønsker å komme i gang så fort det er forsvarlig, og mye av dette foregår på frivillig basis og koster oss lite i penger, sier Nilssen.

Idrettslaget regner med at det er et stort behov blant folk til å komme i gang med aktiviteter så fort som mulig. Brakkesyke bør snarest mulig erstattes med frisk luft og, om mulig, sosiale møteplasser der du holder deg i form.

– Psykisk helse er ikke noe mindre viktig nå, sier Hagen.

Powered by Labrador CMS