Besøkstall mer enn halvert:

– Understreker alvoret

Turist-trafikken for november er mer enn halvert i år. Det understreker den alvorlige situasjonen for hele Svalbard, mener daglig leder Ronny Brunvoll i Visit Svalbard.

TURISTINFORMASJON: Daglig leder Ronny Brunvoll i Visit Svalbard finner fremtidshåp for reiselivsbransjen i en sterk og vedvarende interesse for Svalbard i sosiale medier.
TURISTINFORMASJON: Daglig leder Ronny Brunvoll i Visit Svalbard finner fremtidshåp for reiselivsbransjen i en sterk og vedvarende interesse for Svalbard i sosiale medier.
Publisert

– November har sjelden vært en måned å juble for, og november 2020 innbyr definitivt ikke til fest, heter det når Visit Svalbard oppsummerer månedens turist-statistikk.

Antallet gjestedøgn i november var 56 prosent lavere enn samme periode ifjor. Antallet gjester har sunket fra drøyt 3.000 i november ifjor til 1.249 i år.

– Tallene understreker den svært alvorlige situasjonen reiselivet på Svalbard er i, sier daglig leder Ronny Brunvoll i Visit Svalbard.

Og minner om ringvirkningene for hele samfunnet:

– Bortfallet av gjester handler ikke bare om at hotellene har færre gjester. Det betyr også færre som besøker opplevelsesbedriftene og attraksjonene, færre i restaurantene, færre i butikkene, færre i gatene -noe som gir færre mennesker ansatte og mindre lokal kjøpekraft, sier han.

Det er noe trøst å finne i den digitale verdenen. Aktiviteten på destinasjonsselskapets hjemmeside er relativt høy, det samme er engasjementet i sosiale medier. Antallet følgere på Facebook og Instagram har økt med henholdsvis 14 og 33 prosent.

– Dette viser at interessen for Svalbard fortsatt er høy og at vi har mye potensiale å ta ut den dagen verden normaliseres, mener Brunvoll.

FAKTA: Turisme i november:
(tall fra november 2019 i parentes)

  • Antall gjestedøgn: 2.856 (6.438)
  • Ankomne gjester: 1.249 (3.069)
  • Beleggsprosent: 12,2 (38,6)
  • Liggetid: 2,3 døgn (2,3)
  • Antall besøkende i turistinformasjonen: 55 (417)

Kilde: Visit Svalbard

Powered by Labrador CMS