Dette samlet rekordmange

Det best besøkte folkemøtet i Longyearbyen noensinne ble avholdt på skjerm forrige uke.

"FULLT HUS": Tidenes første digitale folkemøte i Longyearbyen, om koronakrisen torsdag i forrige uke, ble også tidenes best besøkte folkemøte med 338 gjester via skjerm. Slik så det ut, med sysselmannsoverbetjent Ole Jakob Malmo (f.v.), sysselmann Kjerstin Askholt, lokalstyreleder Arild Olsen, administrasjonssjef i Longyearbyen Lokalstyre, Hege W. Fagertun og smittevernlege ved Longyearbyen sykehus, Knut Selmer.
Publisert

Det direktesendte folkemøtet om koronakrisen torsdag forrige uke, var det første av sitt slag: Et hel-digitalt møte som bare var tilgjengelig via skjerm.

Totalt 338 personer fulgte hele sendingen, 275 av dem via Facebook og 63 via Longyearbyen Lokalstyres nettsider, ble det opplyst for Administrasjonsutvalget tirsdag.

– Det er flere enn noen gang på et folkemøte i Longyearbyen, og absolutt en erfaring å ta med til senere. Blant annet er det nok lettere for folk å stille spørsmål når man deltar i egen stue, antar administrasjonssjef Hege Walør Fagertun.

– Og det kom kun gode, konstruktive spørsmål, ifølge lokalstyreleder Arild Olsen.

I møtet deltok Olsen, Fagertun, Sysselmann Kjerstin Askholt, sysselmannsoverbetjent Ole Jakob Malmo og Smittevernoverlege ved Longyearbyen sykehus, Knut Selmer. Panelet svarte på forhåndsinnsendte spørsmål og spørsmål som ble sendt underveis i den drøyt timelange direktesendingen.

Powered by Labrador CMS