NHO og LO fraråder «søringkarantene»:

– Flere har gått fra krise til katastrofe

NHO og LO i nord frykter konsekvensene dersom kommuner begynner å sette reisende sørfra i karantene.

FRYKTER KARANTENE: Målfrid Baik, regiondirektør i NHO Arktis, er en av underskriverne av brevet der kommunene i Nord-Norge bes unngå såkalt søringkarantene.
FRYKTER KARANTENE: Målfrid Baik, regiondirektør i NHO Arktis, er en av underskriverne av brevet der kommunene i Nord-Norge bes unngå såkalt søringkarantene.
Publisert

– NHO og LO i nord forstår at kommuner er redde for å få spredning av det muterte viruset, men ber likevel om at kommunene lar være å innføre egne karanteneregler reisende sørfra, om de er bosatt i nord eller ikke, heter det i en pressemelding.

Organisasjonene har tilskrevet kommunene i Nord-Norge og oppfordret om å unngå nye «søringkarantener». Det vil kunne føre til katastrofe for bedriftene og arbeidsplassene.

NHO Arktis, NHO Nordland, LO Troms og Finnmark og LO Nordland oppfordrer i brevet til kommunene å følge de nasjonale retningslinjene og fraråder særegne lokale karanteneregler. Det er i tråd med oppfordringen til Helse og omsorgsdepartementet i deres veileder til kommunene.

NHO og LO viser til at arbeids- og næringslivet i landsdelen er avhengig arbeidskraft utenfra. En «søringkarantene» vil derfor gjøre situasjonen enda verre for bedrifter og bransjer som er avhengige av å hente nødvendig kompetanse fra andre steder i landet, men også for nordnorske bedrifter som har oppdrag i sør.

– NHOs medlemsundersøkelse i januar viser at flere av våre bedrifter i nord har gått fra krise til katastrofe. Stadig flere frykter konkurs som følge av blant annet mindre omsetning, større likviditetsproblemer og redusert ordretilgang. Manglende forutsigbarhet og stadige endringer er også en stor utfordring for bedrifter som ønsker å holde hjulene i gang.

Powered by Labrador CMS