Kraftig fjernvarmelekkasje

Flere veier uten varmtvann og varme ut dagen.

Steingrim Hindseth (t.v.) og Gudmund Leirvik jobber for å tette lekkasjen.
Publisert
Slik så det ut bak Svalbardbutikken rett før klokken 11.00 fredag formiddag.

– De holder på å sveise nå, så senest klokken 21 i kveld skal ting være i gang igjen i henhold til de planene vi har, forteller prosjektleder i Longyearbyen lokalstyre, Torfinn Larsgaard.

– Det har kommet inn fuktighet utenfra og inn i en skjøte, og så har det rustet opp innenfra, forteller prosjektlederen.

– Så rørene var svake fra før?

– Ja, de var nok det. Slike lekkasjer skjer noen steder, men er ikke et kjempeproblem. Mange av rørene ligger under bakken og da tar det tid før det oppdages, sier Larsgaard.

I løpet av høsten skal det installeres vannmålere slik at en eventuell lekkasje vil bli oppdaget med en gang. Dagens lekkasje er en av de største på mange år.

Det var rett før klokken 10 i dag formiddag at varmtvannet i flere veier ble stengt på grunn av en kraftig fjernvarmelekkasje.

– Det blir nok taco før du har fått deg noen dusj i dag, sier Steingrim Hindseth.

Han jobber i Assemblin, og sammen med Gudmund Leirvik i LNS Spitsbergen jobber de det de kan for å stoppe lekkasjen.

– Det kom damp opp av bakken her, og da vi fikk gravd fram rørene var det ganske lett å se lekkasjen, sier de to.

Lekkasjen er i et rør som leverer varmtvann og varme til Vei 226, Vei 228 og Vei 230. De som bor i disse veiene, må belage seg på å ikke ha varmtvann og varme resten av dagen.

Røret som er lekk befinner seg på hjørnet mellom Hilmar Rekstens vei og Vei 221, altså bak Svalbard Hotell.

Longyearbyen lokalstyre melder på sine hjemmesider at vannet i vei 226, 228, 230 og Svalbard Lodge er stengt ut dagen på grunn av en kraftig vannlekkasje. Det skal dreie seg om en fjernvarmelekkasje.

Powered by Labrador CMS