Knallåpning med de yngste

I dag åpnet solfestuka. Det var de yngste på kulturskolen som fikk den æren.

Rart instrument: Med boomwhackers tok koret publikum med storm.
Publisert

Men før de søte små fikk slippe til bak mikrofonen, ved pianoet, med fiolin, med boomwhackers, fløyte og dans, fikk den nye administrasjonssjefen i Longyearbyen lokalstyre Arild Hammerhaug den hyggelige oppgaven med å erklære solfestuka for åpnet.

Egentlig skulle festen ha åpnet på fredag, men på grunn av sykdom måtte revyen avlyses. Men solfestansvarlig Vigdis Jenssen kunne likevel garantere en knallåpning med de yngste fra kulturskolen.

– Jeg kom i januar og har aldri vært et sted der det er mørkt hele døgnet. Siden har jeg ventet på sola. Nå ser vi den på fjellene rundt oss, og tirsdag kommer den til Longyearbyen, sa Hammerhaug før han fikk barna til å rope fram sola.

Det var ikke bare enkelt å holde styr på barn som sprang fram og tilbake. Selv om det var et praktfullt vær, hadde nesten alle elvene ved kulturskolen møtt fram for å vis talentet sitt. Og Rabalder var stappende full, og det var knapt et tørt foreldreøye å se.

Til sammen hadde over 100 mennesker møtt opp. De ble loset kyndig gjennom programmet av musikklærer Mona Dahl. Hun var imponert over oppmøtet og lovte at det ble siste gang at konserten ville bli lagt til denne tiden, det er jo noe som heter hyttetur. Neste gang blir kulturskolens konsert arrangert på høsten.

Dermed er solfestuka offisielt åpnet. Denne gangen kan alle slå seg løs siden det ikke finnes noen restriksjoner. God uke.

Stinn brakke: Rabalder var stappfull. Over 100 mennesker overvar åpningskonserten.
Ny i byen: Er du ny i byen, da må du åpen solfestuka. Denne gangen var det administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre, Arild Hammerhaug som fikk oppgaven.
Syngedamer: Ny trio oppsto på Rabalder.
Folksomt: Alle elevene fikk stå på scenen.
Piano: Fire pianohender var ingen utfordring.
Powered by Labrador CMS