Kulturfesten er i gang

Mandag kveld åpnet Longyearbyen litteraturfestival. Den første festivalen siden øya ble stengt ned i mars.

Publisert

Kulturhuset var fylt opp av glade festivaldeltakere, i god smittevernavstand. Rundt småbord og stoler plassert med en meters avstand fulgte publikum ivrig med.

Først ut var Hilde Henningsen som sang seg inn på scenen etterfulgt av opplesing fra Heidi Sævereids siste roman Longyearbyen. Etter henne fulgte kultursjef Are Nundal som fikk æren av å åpne festivalen. Han hadde funnet fram en tralle med bøker som han enten hadde lest eller hadde en plan om å lese.

– Det er også mye dårlig samvittighet med bøker man ikke får lest, sa han, men la også vekt på forventningen før man setter i gang med en ny bok.

Festivalsjef Kristin Mork, som tok over stafettpinnen etter Elin Anita Olsrud som sluttet i sommer, presenterte resten av festivalprogrammet sammen med barne- og ungdomsbibliotekar Marie Mæland. Kommende uke blir det mange muligheter for litterært påfyll for både barn og voksne.

Stand-up

Etter en kort pause var det klart for Stand-up Spesial med Christer Torjussen. Det ble en times trim for lattermusklene med lun og treffende humor. Publikum var lett å engasjere og veldig klare for en kveld med god live underholdning. Torjussen traff blink med hverdagslige og aktuelle betraktninger og episoder fra andres og eget liv.

God start

Festivalsjef Kristin Mork er godt fornøyd etter første festivaldag.

– Det er veldig gøy å være i gang. Jeg synes dette ble en kjempebra kveld. Vi hadde godt oppmøte på åpningen, men det var ikke helt utsolgt, sier hun.

Det er fortsatt noen ledige billetter utover i uken, men de aller fleste arrangementene er gratis. Festivalsjefen oppfordrer folk uansett til å møte opp tidlig på grunn av at det er begrenset med plasser av smittevernhensyn.

– Jeg har fått bare positive tilbakemeldinger. Jeg har inntrykk av at folk er fornøyd med at det endelig skjer noe her, sier hun.

Det er program hele uken og så langt ser alt ut til å gå etter planen.

– Vi har noen som kommer opp hver dag, så vi får håpe det ikke blir restriksjoner og at været spiller på lag, sier en optimistisk festivalsjef.

Powered by Labrador CMS