Tre kor kommer til festival

Tre sangkor kommer til Longyearbyen for korfestival når oktober blir november. Det har vi godt av, mener med-arrangør.

FESTIVALKONSERT: Store Norske Mandskor holder konsert i Gruve 3 under Svalbard Korfestival i månedskiftet oktober/november.
FESTIVALKONSERT: Store Norske Mandskor holder konsert i Gruve 3 under Svalbard Korfestival i månedskiftet oktober/november.
Publisert

– Det enkleste hadde vel vært å si nei, men vi ville ikke. Mørketida kommer og vi må sørge for at det skjer noe. Det blir en utfordring, men folk trenger dette. Vi må se fremover og ikke være redde for korona hele tiden.

Det sier hotelldirektør Tani Gurra i Hurtigruten Svalbard. De arrangerer festivalen i samarbeid med reiseselskapet Travelmaker.

Konserter

Det gjennomføres to festivalkonserter under arrangementet; i Huset og i Gruve 3.

– Det gir selvfølgelig utfordringer med tanke på alle smittevernregler som må følges, men det fikser vi. Vi setter opp buss til konsertene, billetter selges på kafeen Rabalder. Også har Anne Lise Klungseth Sandvik takket ja til å være konferanser under konserten på Huset, forteller Gurra.

Store Norske synger

Travelmaker har arrangert kor-turer til Svalbard siden 2015. Tre kor har meldt seg på til årets festival, som er den femte i rekken, forteller daglig leder Pål Christian Møller. Selskapet har spesialisert seg på turer for kor og korps og arrangerer vanligvis flere turer til utlandet. Det har det blitt lite av hittil i korona-året.

– Vi har mange positive tilbakemeldinger etter tidligere Svalbard-turer, og i år blir det et absolutt høydepunkt. Vi jobber også med Svalbard som destinasjon for andre målgrupper, sier han.

Det er kor fra Molde, Kvikne og Kristiansund som deltar under årets korfestival, som går av stabelen fra fredag 30. oktober til mandag 2. november.

Ifølge Møller er det klart at Svalbards eget Store Norske Mandskor også deltar under festivalen.

Powered by Labrador CMS