Begrunnelse for tildeling av Ungdommens kulturstipend

Lokalstyreleder Arild Olsen om hvorfor Amalie Henriksen ble tildelt ungdommens kulturstipend.

Publisert

Bredde er også i år stikkordet for årets mottaker av Ungdommens kulturstipend. Mottakeren har gjort seg bemerket både som bidragsyter i, og bruker av lokalsamfunnet.

Ungdommen som vi skal hedre i kveld karakteriseres som en ledertype som viser modenhet og ansvar. Andre stikkord som er betegnende for mottakeren er:

- Takler stort ansvar og viser stor omsorgsevne overfor barn og ungdom
- En blid og positiv ungdom som utmerker seg
- Musikalitet

Stipendmottakeren har de siste årene også engasjert seg som en viktig ungdommelig bidragsyter på de voksnes arenaer – ja, med største selvfølgelighet.
Engasjementet har vært innenfor både idrett, sang og musikk, og publikum har hatt gleden av utallige opptredener i både Barentsburg og Longyearbyen.

Når det gjelder idrett har interessen vær fordelt på barneidrett fra tidlige barneår, barnas skifestival, onsdagsrennet, turn, svømming og fotball. Ikke bare som utøver og deltaker, men også som trener. Som fjorårets stipendmottaker har vedkommende deltatt i det europeiske turnstevnet «Eurogym», og ellers ved ulike stevner og konkurranser på fastlandet.

Mer om årets prismottaker:

- Har ledet adventsamling på skolen og har sunget i Polargospel hvor stipendmottakeren nå frivillig ungdomsleder der
- Har vært med i nysirkusgruppen Sirkus Svalnardo
- Er aktiv fotograf, samt spiller i Longyearbyen Storband og synger i Longyearbyen Blandakor
- Har i tillegg til å delta i fylkesmønstringen under UKM også vært sentral i organiseringen av UKM i Longyearbyen

De siste årene har mottakeren av Ungdommens kulturstipend vært aktiv i Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps og deltok blant annet i redningsarbeidet under rastragedien i 2015.

Ungdommen som hedres her i kveld har også vært med i Ungdomsrådet og har deltatt som «Ung arbeidstaker» som fløyteinstruktør. Nå sist så vi henne her på scenen som russepresident for årets russekull.

Gratulerer med Ungdommens kulturstipend 2018, Amalie Henriksen!

Powered by Labrador CMS