Kammermusikkfestivalen:

– Dette er bare begynnelsen

Hovedpersonene smiler fra øre til øre etter Arctic Chamber Music Festival. Henning Kraggerud vil sette Svalbard på det klassiske musikk-kartet.

Det ble en flott musikalsk aften med kammermusikk i ypperste klasse da Arctic Chamber Music Festival startet på Huset.
Det ble en flott musikalsk aften med kammermusikk i ypperste klasse da Arctic Chamber Music Festival startet på Huset.
Publisert

– Det er første gang vi arrangerer denne festivalen, og jeg synes det er kjempegøy. Det er positivt med så mange besøkende, stråler fiolinist Henning Kraggerud.

Arrangørene vet ikke nøyaktig hvor mange som var til stede på verdens nordligste kammermusikkfestival.

– Det er litt tidlig for nøyaktige tall, men jeg blir ikke overrasket om det var nærmere 1000 personer på konsertene våre. Det er i så fall sterkt, for det tilsvarer jo nesten halvparten av innbyggertallet. Sammenlignet med publikumsgrunnlaget andre steder, ville vi måtte ha over 35.000 publikummere i Tromsø og 300.000 i Oslo for å matche oppmøtet på Svalbard, sier kommunikasjonssjef Lasse Jangås i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO).

De har allerede planlagt nye festivaler på Svalbard i 2019 og 2020. Kraggerud håper det blir med enda flere internasjonale gjester.

– Ettersom vi har hatt et så godt program og verdensstjerner som Truls Mørk og Håvard Gimse her, tror jeg det blir enklere å selge inn festivalen internasjonalt. Vi får nok enda flere internasjonale publikummere neste gang vi arrangerer. Målet er virkelig å sette Svalbard på det klassiske musikk-kartet, sier en engasjert fiolinist og legger til:

– Alt ligger til rette for å klare det. Vi får tak i de beste musikerne, og kontaktene mine i utlandet svarer alle at de har lyst til å dra til Svalbard. Det er veldig enkelt å få musikere hit.

Powered by Labrador CMS