Søker om pengestøtte til utekino:

Vil ha drive-in for skutere

Enhetsleder for kultur og idrett i Longyearbyen lokalstyre (LL), Are Nundal, har søkt om støtte fra Norsk filminstitutt til utekino i Longyearbyen.

Are Nundal er Enhetsleder for kultur og idrett i Longyearbyen lokalstyret.
Are Nundal er Enhetsleder for kultur og idrett i Longyearbyen lokalstyret.
Publisert

Målet er å få alt klart innen februar, men det vil avhenge av at støtten blir innvilget.

– Kan dere få til kinoen uten støtten?

– Det er usikkert. Da vil det bli i noe mindre format. Jeg er heller ikke sikker på om vi har nødvendig utsyr. Vi må ta i betraktning at ikke alt utstyr tåler mange minusgrader, sier Nundal.

Han sier at de vil vise filmer som gjør at tilbudet blir for så mange som mulig, og han ønsker at kinoen skal være et tilbud for de som ønsker å gjøre noe annerledes.

– Tanken er å gjøre det spektakulært med drive-in for snøskutere. Det kan vekke oppsikt i riksdekkende medier også, sier han.

Han forteller at det hadde vært ønskelig med omtale i programmer som Norge Rundt eller Lørdagsrevyen.

– Det vil jo være et spesielt og annerledes arrangement, men mediedekningen er ikke det viktigste. Det viktigste er at det skjer noe i lokalmiljøet som er litt utenfor boksen, sier han.

Enhetslederen forteller at det ikke er første gang det har blitt arrangert utekino i Longyearbyen.

– Det har tidligere blitt vist utekino ved Huset, noe som vi altså ønsker å fortsette med, sier han.

Utekino har vært snakket om siden utbruddet av korona i mars. Da kom Enhet for kultur og idrett fram til at de ikke hadde nok tid før det ble for lyst ute.

– Dette er noe vi har ønsket oss lenge. Det er et arrangement man kan ha til tross for korona, da det vil være god plass mellom snøskuterne, sier Nundal.

Powered by Labrador CMS