Rockelegende holder konsert i Longyearbyen

Robert Plant skal ha to konserter i kulturhuset sommeren 2019.

Robert Plant gjester Longyearbyen kulturhus i juni i år. Med seg har han bandet The Sensational Space Shifters.
Publisert
Jim Johansen og selskapet Walrus AS står bak bookingen av den britiske rockelegenden.

«Robert Plant anses å være blant de største og mest inflytelsesrike vokalister i rockehistorien,» står det i innledningen til artistens engelske side på Wikipedia. 70-åringen er mest kjent for å være frontfigur i den britiske supergruppa Led Zeppelin, som har solgt mellom 200 og 300 millioner plater på verdensbasis.

Det er Jim Johansen som, gjennom selskapet sitt Walrus AS, har klart å booke Robert Plant and the Sensational Space Shifters, som bandet heter, til lille Longyearbyen. To konserter skal holdes på datoene 27. og 29. juni i år. Konsertarrangøren Bergen Live og Longyearbyen lokalstyre er medarrangører.

– Dette er stort. Jeg har jobbet i nesten ett år med å få til dette, sier Jim Johansen til Svalbardposten.

Selv om Johansen har jobbet iherdig med å få Robert Plant og bandet hans til Longyearbyen, så er det nysgjerrigheten til Plant selv som har vært utslagsgivende. For en del år tilbake ønsket han å spille et par konserter i Nord-Norge, for å få se den delen av verden. Denne gangen ønsket han å få se en del av Norge som ligger enda lenger nord. Plant og bandet hans skal være i Longyearbyen i flere dager i slutten av juni.

De som vil se en av rockens aller største live i Longyearbyen kan kjøpe billetter allerede denne uken. Ifølge Jim Johansen blir det et forsalg på billetter onsdag, og det ordinære salget starter fredag.

Led Zeppelin ble oppløst i 1980. Siden den gang har Plant hatt en lang og innholdsrik solokarriere. Hva som blir spilt på konserten i juni er usikkert, men Johansen sier han nok vil «komme innnom» materiale fra gamle dager.

Powered by Labrador CMS