Rockelegende holder konsert i Longyearbyen

Robert Plant skal ha to konserter i kulturhuset sommeren 2019.

Robert Plant gjester Longyearbyen kulturhus i juni i år. Med seg har han bandet The Sensational Space Shifters.
Robert Plant gjester Longyearbyen kulturhus i juni i år. Med seg har han bandet The Sensational Space Shifters.
Publisert
Jim Johansen og selskapet Walrus AS står bak bookingen av den britiske rockelegenden.
Jim Johansen og selskapet Walrus AS står bak bookingen av den britiske rockelegenden.

«Robert Plant anses å være blant de største og mest inflytelsesrike vokalister i rockehistorien,» står det i innledningen til artistens engelske side på Wikipedia. 70-åringen er mest kjent for å være frontfigur i den britiske supergruppa Led Zeppelin, som har solgt mellom 200 og 300 millioner plater på verdensbasis.

Det er Jim Johansen som, gjennom selskapet sitt Walrus AS, har klart å booke Robert Plant and the Sensational Space Shifters, som bandet heter, til lille Longyearbyen. To konserter skal holdes på datoene 27. og 29. juni i år. Konsertarrangøren Bergen Live og Longyearbyen lokalstyre er medarrangører.

– Dette er stort. Jeg har jobbet i nesten ett år med å få til dette, sier Jim Johansen til Svalbardposten.

Selv om Johansen har jobbet iherdig med å få Robert Plant og bandet hans til Longyearbyen, så er det nysgjerrigheten til Plant selv som har vært utslagsgivende. For en del år tilbake ønsket han å spille et par konserter i Nord-Norge, for å få se den delen av verden. Denne gangen ønsket han å få se en del av Norge som ligger enda lenger nord. Plant og bandet hans skal være i Longyearbyen i flere dager i slutten av juni.

De som vil se en av rockens aller største live i Longyearbyen kan kjøpe billetter allerede denne uken. Ifølge Jim Johansen blir det et forsalg på billetter onsdag, og det ordinære salget starter fredag.

Led Zeppelin ble oppløst i 1980. Siden den gang har Plant hatt en lang og innholdsrik solokarriere. Hva som blir spilt på konserten i juni er usikkert, men Johansen sier han nok vil «komme innnom» materiale fra gamle dager.

Powered by Labrador CMS