Ukens leder:

En dronning takker av

Ja, vi har hørt det før, men denne gangen mener hun alvor, sier hun. Dette var den siste TV-aksjonen der Anne Lise Klungseth Sandvik står som ansvarlig for innsamlingen.

Anne Lise Klungseth Sandvik har ledet sin siste TV-aksjon på Svalbard.
Anne Lise Klungseth Sandvik har ledet sin siste TV-aksjon på Svalbard.
Publisert

Heretter er det barn og barnebarn som skal få nyte mer tid mer mormor eller farmor når neste høst kommer. Da er det turer i skog og mark på fastlandet, samt bærplukking, som får prioritet.

Anne Lise har nok en gang dratt i havn et kjemperesultat for Svalbard i årets TV-aksjon. Helt siden 2008 har Svalbard tronet på toppen av landsoversikten og gitt mest per innbygger. Hva er det med Svalbard og svalbardianere? Og hva er det med denne damen som får alle, både bedrifter og private, til å åpne lommebøkene så til de grader?

Hver person på Svalbard har i år gitt ti ganger mer enn landsgjennomsnittet. Det sier mye om samfunnet og givergleden.

Det sier også noe om hvilken type samfunn dette er. Her skal alle være i inntektsbringende arbeid og sosialklienter med lav inntekt har vi ikke. Selv om mange mener at alt var bedre før, er det slett ikke så verst her nå heller.

Aller mest betyr det at Longyearbyen er et varmt og raust samfunn som bryr seg om de svake i samfunnet. Denne gangen var det spesielt kvinnene i vanskelige situasjoner i fattige land som får nyte godt av de innsamlede pengene gjennom organisasjonen Care. Et formål som mange gjerne har bidratt til.

En million kroner er samlet inn, og alle i byen har bidratt på en eller annen måte i de fire ukene aksjonen har foregått. Kreativiteten har vært upåklagelig.

Den nye folkehøyskolen og elevene der satte inn ekstra energi for å få rektor til å ta skjegget. Og jammen klarte de det. De fikk inn over 100.000 kroner, som var målet. Bra jobbet!

Alle i byen, store og små, fortjener en stor takk for givergleden, og Anne Lise fortjener alles takk for engasjement og stå-på-vilje gjennom alle disse årene. Så blir vi ikke helt overrasket om hun dukker opp som vanlig ut på høstparten, om enn «bare å for å hjelpe til litt.»

Powered by Labrador CMS