Ukens leder:

Til irritasjon og glede

Vi har laget en 80 siders juleavis som vi håper dere vil slappe av med gjennom juledagene. Det skal være litt for enhver smak, både små og store.

Publisert

2019 har vært et år med mye å se tilbake på. Svalbardposten har forhåpentligvis holdt dere oppdatert og informert om de viktigste sakene og hendelsene i byen. I disse juletider får vi hilsener fra abonnenter som leser avisen i hele landet i tillegg til utlandet. De fleste er glade og uttrykker takknemlighet for at det finnes en lokalavis også her, selv om det er en liten by i norsk målestokk. Heldigvis er det mange som mener mye om avisen, spesielt kom det tydelig frem i valgkampen. At vi er med på å skape debatt er viktig, og at folk bryr seg om hva vi skriver er enda viktigere.

Leserbrevspaltene har til tider gått varme, både med ros og kritikk. Men absolutt mest kritikk. Det lever vi godt med. Et demokrati skal tåle ulike meninger, og alle skal få komme til orde. «Det som ikke har stått i Svalbardposten har ikke skjedd» er kanskje en sannhet som kan diskuteres, men det er nok noe i det også.

Lokalavisene er limet og lupen i de små samfunnene rundt i hele Norges land. I en digital omstilling der det meste kan «selges og informeres om» på sosiale medier har de minste avisene fått en stor utfordring med å skaffe nok inntekter. Heldigvis har den sittende regjering sett at det er nødvendig å gi de minste avisene et økonomisk løft for at de skal klare seg videre. Neste år får lokalavisene et betydelig etterlengtet økonomisk løft. Det er helt nødvendig når inntektene ellers svikter.

Svalbardposten får et produksjonstilskudd på 520.000 kroner i inneværende år, 40.000 opp fra i fjor. Det gir oss mulighet til å fortsette å skrive saker om uverdige arbeidsforhold, politiske prosesser, miljøutfordringer og alt annet. Og ikke minst alt det positive som skjer og de gode historiene. Det er flere og flere utlendinger i byen. Mange leser ikke norsk og kjøper heller ikke Svalbardposten. Det påvirker selvfølgelig også opplaget vårt. Men vi er fremdeles positive og tenker litt som livskunstneren Per Fugelli: «Gå ut og gjør noen feil – for det kommer du til å gjøre uansett. Ikke prøv å være perfekt – vær heller en utmerket versjon av deg selv!»

Powered by Labrador CMS