Ukens leder:

Vis respekt og ta hensyn

– Ikke gi den klemmen du så gjerne vil etter du møter igjen kjente og kjære etter ferien.

Redaktør Hilde Røsvik oppfordrer alle til å følge smittevernreglene nøye nå når mange kommer tilbake fra ferie på fastlandet.
Redaktør Hilde Røsvik oppfordrer alle til å følge smittevernreglene nøye nå når mange kommer tilbake fra ferie på fastlandet.
Publisert

Smittetallene øker flere steder i landet etter fester og brudd på smittevernreglene. De neste ukene blir ekstra viktige for å hindre smittespredning. Vi er heldige som enda ikke har fått påvist smitte her, men sjansene øker selvfølgelig med turisttrafikken og mer reising.

Nå når mange kommer tilbake fra fastlandet etter ferien er det mange grunner til å være ekstra forsiktig. Vi vil absolutt ikke ha en nedstenging av byen igjen. Det vil være ekstremt uheldig og kan sette hele samfunnet i fare.

Treningsrommet ble stengt denne uken nettopp for å være føre var. Irriterende for de som liker å trene, men likevel en fornuftig beslutning. I helgen ble det også innført stopp i skjenking etter midnatt på alle utesteder i hele landet for å hindre smittespredning.

Vi ser nå at flere steder stenger ned lokalt etter smitteutbrudd. Vi har lært mye siden pandemien slo inn i mars. Sykehusene er bedre rustet, smittevernutstyr er mer tilgjengelig og helsepersonell er bedre forberedt.

Vi er likevel ekstra utsatt siden vi kun har en akuttberedskap i byen og er avhengig av å frakte de som eventuelt blir alvorlig syke til fastlandet.

Det ligger et stort ansvar på den enkelte av oss til å bidra i kampen mot pandemien. Private fester og alt for mye alkohol kan lett føre til brudd på smittevernreglene. «Når alkoholen går inn, går vettet ut» kan vel de aller fleste være enige i. Derfor vil vi oppfordre alle til å tenke seg om en ekstra gang før de inviterer til nachspiel de neste ukene.

Ikke gi den klemmen du så gjerne vil etter du møter igjen kjente og kjære etter ferien. Vær ekstra påpasselig med å holde avstand. Det er det beste du kan gjøre for en god venn. Smitten vil nok uansett komme hit også. Men vi må alle bidra til å begrense den mest mulig.

De aller fleste bedriftene her er sårbare og kan lett bli satt ut av spill hvis deler av staben må i karantene eller blir syke. Her har vi et felles samfunnsansvar.

Powered by Labrador CMS