Legger ned butikken

Snøstjerna tror det blir for tøft å greie seg, og legger ned butikken.

Berit Oldernes slår gjennom kassen en av kundene på første dag av opphørssalget.
Berit Oldernes slår gjennom kassen en av kundene på første dag av opphørssalget.
Publisert

– Selvsagt er det vemodig å ta dette valget, sier Nina Lines.
Hun har eid Snøstjerna sammen med Maren Bekkeheien siden de åpnet butikken i november 2016.

Har ikke hevet lønn

Nå har de altså besluttet at de skal stenge butikken og legger ned. Så torsdag denne uken startet opphørssalget, markert med plakater både i trappen og på døren til butikken.

– Det er trist at vi skal legge ned. Dette er jo noe vi har lagt mye arbeid i, det har vært som en stor hobby for oss, sier Lines.

Hun forteller at det har gått med mange timer både for eiere og de som har jobbet på butikken i dagtid.

– Vi har leid inn folk på dagtid, også har jeg og Maren forsøkt å være der om kveldene og i helgene. Men det er begrenset hvor lenge man kan gjøre det slik, uten å ta ut lønn. Det har blitt noen dugnadstimer, sier hun.

For selv om butikken har gått med overskudd, har det ikke vært rom for eierne til å ta seg ut lønn. Noe Lines forteller at hun var forberedt på. Hun jobber fulltid som daglig leder i Svalbard Turn, mens Bekkeheien er pedagogisk leder i barnehage.

Men etter et og et halvt år med drift i Snøstjerna, nådde de et skjæringspunkt.

Ventet på utviding

– Slik ting er nå, med vår beliggenhet i 2. etasje på senteret, så ble det for tøft for oss. Vi fikk ikke vist oss fram, og hadde vanskelig for å trekke til oss kunder som ikke er fastboende, sier butikkeieren videre.

Hun forteller at de hadde håpet at arbeidet med ombyggingen av senteret skulle gå raskere, og at de skulle bli litt mer synlige som følge av det.

– De planene vi hørte var at det skulle fylles opp med butikker oppe også, så langt har det bare vært oss, en frisør, og thai-massasje. Når vi da mistet biblioteket som nabo, ble det for få kunder for oss, sier Lines.

Så med et besøkstall som så ut til å ikke få et løft til sommeren, så de seg nødt til å gjøre det valget de gjorde.

– Vi føler ikke at vi er sviktet, men vi er så små at vi ikke hadde muskler nok til å vente på oppussingen. Nå hadde vi en åpning i kontrakten som gjorde at vi kunne avslutte den, alternativet var å langtidsleie, sier Lines.

– Jeg trodde ikke jeg hadde en kjøpmann i magen, men Snøstjerna har vært et kjekt prosjekt, sier hun.

Powered by Labrador CMS