Leserinnlegg:

Urimelig omtale fra Svalbardposten

Da nyheten om tre partisamarbeidet mellom AP/H/FrP ble kjent mandags morgenen, så skrev Svalbardpostens redaktør en kommentar som var skivebom.

HVILKE KAMELER?: Arnt Vegar Jensen mener Svalbardposten ikke har noe grunnlag for forrige ukes kommentar.
Publisert

«Kunsten å svelge kameler» var tittelen. «De gjør tydeligvis alt for å beholde sin posisjon og lokalstyrelederen» fulgte hun opp med.

Så la oss se litt på dette; Har AP gått til valg på videre samarbeid med Venstre? Det har i så fall gått meg hus forbi. De har samarbeidet med Høyre i lokalstyret mange ganger tidligere. Og ikke noe sted har de før valget utelukket FrP. Hvilken kamel hadde de svelget? Ja, FrP/H måtte svelge en kamel med AP. Vi ønsket før forhandlingene et borgerlig styre. Men da vi innså at Venstre ikke ville snakke om politikk og helst ikke ville snakke med oss i FrP i det hele tatt, så mista vi lysten til å snakke med dem.

Aps forhandlingsdelegasjon kom ikke inn i samtalene med desperasjon. De kom aldri med løfter om å gjennomføre hva som helst, bare de fikk lokalstyrelederen. Faktisk hadde de integritet til å stå opp for egne politiske saker og de lyttet til våre standpunkter.

Det var konstruktive og gode politiske samtaler. Og ikke før langt ut i dag to, ble toppvervet bragt på banen. Vi diskuterte det saklig. Ingen ultimatumer eller trusler. Men saklig argumentasjon fra begge sider som endte med logiske konklusjoner vi alle var enig om.

Dersom AP hadde gått inn i de samtalene med oss og lovet blankofullmakt til å gjennomføre hva som helst bare de fikk lokalstyrelederen, ja da hadde Svalbardposten hatt et poeng i at Arild og AP var villig til å gjøre hva som helst. Men en desperat lokalstyreleder, det hadde ikke FrP stilt seg bak. Desperasjon var nok ikke et passende ord for deres opptreden.

Venstres oppførsel førte AP, H og FrP sammen. Og vi fant et hav av fellesnevnere i politikken og hadde en fin kjemi i samtalene. Gråværsdager og uenigheter vil komme. Definitivt. Men samarbeidet har fått en god start. Det er bygget på politisk enighet og tillit. Ikke desperasjon etter å sikre egne verv eller posisjoner.

Kritisk journalistikk er alltid flott. Men la det kritiske blikket gå i alle retninger og ikke bare i en. Prøv i det minste.

Arnt Vegar Jensen
Frp

Powered by Labrador CMS