Ikke stem Ap hvis du bryr deg om dyrevelferd

«Vi ønsker lokalpolitikere som står på for å skaffe Longyearbyen sin rettferdige del av samfunnskaka, uansett sektor.»

Astrid V. Vikaune.
Astrid V. Vikaune.
Publisert

Under debatt på Kroa mandag kveld fikk lokalstyreleder-kandidatene spørsmål om hvordan de vil bidra til å opprettholde veterinærdekning med beredskapsvakt i Longyearbyen. Her svarer de fleste at dette er et resultat av politisk samarbeid mellom flere partier over tid, og at dette er en strategi man ønsker å fortsette med.

Oppsiktsvekkende er det da at Arbeiderpartiet sin toppkandidat, lokalstyreleder Arild Olsen, ikke ser verdien av å ha anstendig veterinærdekning og beredskapsvakt i Longyearbyen. Han er bekymret for at dette skal gå på bekostning av midler til skole og språkopplæring, og at Svalbard-samfunnet i sum skal få tilført for mye fra staten.

Vi må da minne om at midler til skole og midler til veterinærdekning kommer fra ulike departementer og fra ulike poster på statsbudsjettet. Vi kjemper om de samme midlene som kommuner på fastlandet, og Longyearbyen med sitt etter hvert utstrakte dyrehold bør få sin andel av disse midlene. Skal man tillate hold av dyr, må samfunnet også legge til rette for at dyrene kan få hjelp når de trenger det.

Vi ønsker lokalpolitikere som står på for å skaffe Longyearbyen sin rettferdige del av samfunnskaka, uansett sektor. Vi ønsker lokalpolitikere som tenker framover og er løsningsorientert i forhold til næringslivets utfordringer, enten det er snakk om å sikre tilskuddsordninger, boligproblematikk eller behov for næringslokaler.

Godt valg!

Astrid V. Vikaune

Veterinær og daglig leder

Svalbard Vet AS

Powered by Labrador CMS