Bruk stemmeretten i valget

«Med tanke på hvor mange nasjonaliteter og ulike mennesker vi har i den lille byen vår på 2300 innbyggere behøver vi å slå ring om felleskapet.»

Silje Marie Våtvik mener Arbeiderpartiet er den beste garantisten for et godt fellesskap i Longyearbyen.
Silje Marie Våtvik mener Arbeiderpartiet er den beste garantisten for et godt fellesskap i Longyearbyen.
Publisert

Hvem er det som ikke bryr seg om felleskapet, hverandre og en bedre fremtid?

Jeg er oppdratt til å bry meg, men også til å ha mine egne meninger.

Med en bestefar som var høyremann, bestemor kommunist, oldefar som dannet Arbeiderforeningen i sin bygd og som ble kalt for «fattigmannsordføreren» fordi han taltes de svakes sak, og til og med arrestert for det. En mor som var Miljøparti de grønne, men som nå er Rødt og med en far som er liberal, men som jeg aldri vet hva har stemt.

Men vi har alle en fellesnevner. Vi har alle benyttet oss av stemmeretten vår.

Personlig er jeg stolt over den ordføreren vi har nå. Arild Olsen bryr seg ærlig og oppriktig om alle, han lytter, deler og representerer oss på en respektfull måte. Jeg er sikker på at vi kan føle stolthet også de neste 4 årene.

Med tanke på hvor mange nasjonaliteter og ulike mennesker vi har i den lille byen vår på 2300 innbyggere behøver vi å slå ring om felleskapet.

Dette gjør vi ikke ved å privatisere deler av f.eks havnen. Havna bør tilhøre felleskapet også i fremtiden. Det er ikke så mye av Longeyarbyen som er eid av felleskapet til at vi har råd til å selge oss ut av det.

Vi ønsker også å slå ring om de små lokaleide næringene. De kjemper hardt for å klare seg igjennom hele året og opprettholde helårige arbeidsplasser. Å få på plass en ordning der alle reiselivsopratører som kommer hit må benytte seg av en lokal guide, kan bidra til at alle små reiselivsoperatører kan klare seg igjennom hele året. Men vi må også få på plass en tariffavtale for våre guider. Vi kan ikke si at vi har et bærekraftig reiseliv om ikke alle ledd er bærekraftig. Vi trenger ordnede lønns- og arbeidsvilkår for alle yrkesgrupper i longyearbyen.

Jeg har flere ganger i de siste månedene hørt at noen ikke kommer til å stemme fordi partiet deres ikke er representert her. Dette er et lokalvalg og det er viktig å bruke stemmeretten sin. Hva med å levere en stemme til det partiet som står nærmest hjertet ditt.

Utfordrer alle i Longyearbyen til å gi sin stemme. Stem rødt, stem blått, stem grønt, stem blankt. Det nytter i allefall ikke å klage om vi ikke engsjerer oss.

Jeg er ikke stolt når vi hakker på hverandre, men jeg er stolt når vi står sammen. Vi kan være uenige, ta diskusjonene, men må vise respekt for hverandre. Å stille spørsmål er også en del av demokrati og som hjelper oss til å ta de beste avgjørelsene.

Vi bryr oss om fremtiden til Longyearbyen og jeg er stolt over å være en del av et lokallag som Arbeiderpartiet fordelt 50% på kvinner og 50% menn fra bl.a Store Norske, Unis, sykehuset, privat næringsliv, skolen, fra verden og mange deler av samfunnet.

Ønsker du og stemme for fellesskapet - Stem Svalbard Arbeiderparti!

Med vennlig hilsen

Silje Marie Våtvik

6.kandidat, Svalbard Arbeiderparti

Powered by Labrador CMS