Leserinnlegg:

Ja til ENØK i Longyearbyen!

Pål Berg om ENØK i Longyearbyen

Publisert

Det er utrolig hvor vanskelig noe kan være hvis man ikke har lyst. Dette synes veldig godt på boligsituasjonen i Longyearbyen.

Vi har antakelig Norges laveste boligstandard. Mange brakker er gamle og trekkfulle. Vi fryser på beina, koker i hodet og har det «i gjennomsnittlig helt greit».

Vi forurenser mest i hele Norge når vi varmer opp boligene våre. Vi fyrer med åpne vinduer, kullkraftverket spyr ut CO2 og mye av fjernvarmeanlegget er håpløst gammelt.

Skal vi ha et miljøvennlig familiesamfunn her oppe, så henger ikke dette på greip.Noen enkle tiltak kan gjøres for å bedre situasjonen. Hus kan isoleres. Energi kan betales etter forbruk. Det har vært prøvd før på andre steder, med gode resultater. Så hvorfor ikke her?

De store offentlige huseierne, blant annet Statsbygg, sier de ikke vil isolere. Fordi de ikke tjener penger på det. Lokalstyret vil ikke sette inn energimålere på hver husstand. Visstnok fordi Lokalstyret ikke tjener penger på det.

Og i mellomtiden har mange av oss elendig bo-kvalitet og byen et forferdelig miljø-avtrykk.

Regningen for utbedringer kommer uansett. Og den blir ikke mindre ved å vente. Så hvorfor ikke gjøre noe med det? Både vi beboere og naturen rundt oss vil ha glede av at det gjøres noe nå. Og det er ikke så vanskelig - det vil si; om du har lyst da.

Svalbard MDG har lyst. Dersom du også har lyst, så stem Miljøpartiet til høsten!

Miljøpartiet – sunn fornuft for oss som bor i Longyearbyen.

Pål Berg

Svalbard MDG

Powered by Labrador CMS